Polițiștii au încătușat un șofer scandalagiu beat, care a produs un accident de circulație în lanț în cartierul Iris

Polițiștii au încătușat un șofer scandalagiu beat, care a produs un accident de circulație în lanț în cartierul Iris

Strada Iasomiei, cartierul Iris, ora 16.50. Liniștea este spartă de tablele îndoite ale unor mașini. Accidentul este, aproape clasic: un șofer beat ia la țintă o mașină parcată, aceasta lovește o alta din apropiere, în timp ce prima mașină ajunge pe contrasens, unde face a patra ”victimă”.

Șoferul vinovat de dezastrul de pe Iasomiei, un bărbat de 46 de ani, dă să fugă însă este imobilizat de unul dintre șoferii mașinilor lovite, dar și de polițiștii sosiți ulterior la fața locului. Pentru că duhnea a alcool, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost fără dubiu: 1 Mai stropit din belșug cu alcool.

La cât alcool avea în cap, 0,80 mg/l în aerul expirat, bărbatul a dat-o pe scandal. Polițiștii n-au stat pe gînduri l-au încătușat și l-au condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Când totul părea să se fi terminat, la spital a ajuns fratele mai mic al scandalagiului. Cum acesta venise și el pus pe harță, oamenii legii au mai găsit o pereche de cătușe și pentru el și au mai făcut un drum, de astă dată la secția de poliție.

Fratele cel mare, este cercetat acum pentru săvârșirea infracţiunii de „conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care are o concentraţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Fratele cel mic a încasat în cele din urmă o amendă pentru „împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile legale pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice.”

Comenteaza