Poliţist din Turda, condamnat la închisoare pentru că a bătut un suspect

Poliţist din Turda, condamnat la închisoare pentru că a bătut un suspect
Un poliţist clujean a fost condamnat la închisoare după ce a luat la bătaie un suspect, pentru a-l forţa să recunoască furtul de care era acuzat. Suspectul a ajuns în spital.

Curtea de Apel Cluj a decis astăzi să-l condamne pe poliţistul Sandu Florin Suătean la un an şi 6 luni de închisoare cu executare şi plata unor despăgubiri de 5.000 euro cu titlu de daune morale, în solidar cu Ministerul Administraţiei şi Internelor - IPJ Cluj şi la plata sumei de 39,10 lei despăgubiri materiale.

Un alt poliţist acuzat, Sebastian Paşcalău, a fost achitat de sub învinuirea de arestare nelegală şi cercetare abuzivă.

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj din martie au fost trimişi în judecată inculpaţii Suătean Sandu Florin şi Paşcalău Sebastian-Marian, acuzaţi că, în calitate ofiţer, respectiv subofiţer de poliţie în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Turda şi lucrători de poliţie judiciară, în iulie 2010 la sediul Poliţiei Turda i-au aplicat mai multe lovituri cu bastonul în zona picioarelor şi a omoplaţilor, părţii vătămate T.N. pentru a-l determina să recunoască comiterea unui furt, cauzându-i acestuia leziuni care au necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Hotărârea Curţii de Apel poate fi atacată în termen de zece zile de la pronunţare cu inculpaţii şi de la comunicare cu celelalte părţi.

Cei doi poliţişti au ajuns în instanţă după ce în 2010 au fost sesizaţi de furtul unor aparate electronice dintr-o casă, în valoare de 5.000 de euro. Aceştia au găsit un suspect în satul Petreştii de Jos şi, pentru a-l forţa să recunoască furtul, l-au bătut ore întregi. Împotriva suspectului nu existau însă probe.

Comenteaza