Poliția Cluj recunoaște că cetăţenii sunt cei care l-au "prins" pe criminalul Boné Ferenc

Poliția Cluj recunoaște că cetăţenii sunt cei care l-au "prins" pe criminalul Boné Ferenc
| Foto: bihoreanul.ro

Cei care i-au ajutat pe polițiști să îl localizeze pe ucigașul Beatei Molnar sunt doi tineri orădeni, o femeie în vârstă de 30 ani şi un bărbat de 23 ani. Criminalul Boné Ferenc a abandonat cadavrul victimei sale în localitatea Corniţel, din județul Bihor. 

Poliția clujeană și cea orădeană le-a mulțumit cetățenilor pentru curaj și le-au oferit plachete de onoare tinerilor care au ajutat la prinderea criminalului din Cluj-Napoca. 
 
Într-un comunicat de presă, IPJ Cluj laudă curajul, iniţiativa şi spiritul civic, iar presei îi mulțumește pentru sprijin, deși încă de la comunicatul emis cu dispariția fetei, faptul că aceasta a dispărut alături de un personaj cu dosar penal pentru violență extremă asupra fostei iubite trebuia să pună în alertă maximă poliția, așa cum a gândit orice om cu scaun la cap la acel moment. 

Totuși, până la comunicatul de presă oficial cu DAREA ÎN URMĂRIRE A MAŞINII lui Bone Ferenc la 3 zile de la anunţul dispariţiei lui Molnar Beata, a apărut cadavrul fetei, iar individul periculos a fost dat dispărut, şi NU ÎN URMĂRIRE. Poate procedurile leagă povestea în mintea sau hârtiile poliţiei, dar oamenii rămân cu o strângere de inimă şi cu întrebarea dacă poliţia s-a implicat suficient încă de la început. 

Cert este că presa şi oamenii au fost cei mai dornici să se implice şi au găsit, rând pe rând, informaţii despre criminal, iar apoi chiar pe acesta l-au servit la propriu pe tavă, pe mâna poliţiştilor. Iar, restul nu mai contează. Dar poate va conta de acum înainte şi poliţiştii clujeni îşi vor aminti alături de tatăl din Cluj care și-a ucis băiețelul de 8 ani în 2020 şi de Bone Ferenc, care a ucis-o pe Beata Molnar. 

"Relația dintre poliție și societate este indispensabilă și reprezintă un element cheie într-o situație critică. În activitățile desfășurate, poliția nu este responsabilă doar în fața statului, ci și a societății, iar eficacitatea acesteia depinde în mare măsură de susținerea celei din urmă. De multe ori întâlnim evenimente, situații, misiuni sau cazuri dificile în care orice informație suplimentară poate să aibă o valoare de neimaginat. În ultimele zile ne-am confruntat cu un caz dificil, în care informațiile primite de la cetăţenii din Oradea au fost un real ajutor", se arată în comunicatul Poliţiei clujene.

Potrivit informării, în timpul cercetărilor declanşate pentru prinderea criminalului, desfăşurate de poliţiştii din Cluj şi Bihor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, echipa de anchetă a decis să mediatizeze imagini cu suspectul principal și autoturismul cu care acesta se deplasa, iar cei doi orădeni, care au urmărit ştirile şi apelurile poliţiştilor, au reacţionat imediat, oferind informaţii preţioase, care au condus la „prinderea cu celeritate” a criminalului. 

Concret, orădeanca a sunat la 112 în momentul în care l-a văzut pe fugar într-o societate comercială, şi a oferit detalii asupra semnalmentelor suspectului și hainelor cu care era îmbrăcat, în timp ce orădeanul a sesizat prin apel la 112 că a văzut autoturismul căutat.

Tinerii, care au cerut să nu li se dezvăluie identitatea, au fost invitaţi, marţi, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, unde conducerea celor două instituții le-a înmânat plachete de onoare, în semn de apreciere și respect pentru implicare și modul în care au acționat.

Boné Ferenc, ucigaşul tinerei din Cluj, Beáta Molnár, care îi era iubită şi al cărei cadavru a fost descoperit miercurea trecută în localitatea bihoreană Corniţel, a fost prins în seara zilei de joi, 26 mai, în triajul Gării CFR Velenţa, ascuns într-un vagon dezafectat.

În după-amiaza respectivă, maşina fugarului a fost văzută în parcarea unui ABC din cartierul Dragoş Vodă din Oradea, unde bărbatul intrase să-şi facă unele cumpărături. Autoturismul avea numere de înmartriculare doar în partea din spate, dar a fost suficient pentru un orădean care l-a recunoscut după ce a urmărit ştirile şi apelurile Poliţiei. Alertat, orădeanul a sunat la 112. În înregistrarea realizată de camerele video din incinta magazinului se vede că Bone a încercat să se ferească, ducându-şi mâna la faţă, însă mult prea târziu.

Bărbatul a fost ridicat, joi seară, şi predat poliţiştilor din Cluj, care l-au depus în arest. În faţa anchetatorilor, Boné a recunoscut crima, susţinând că a omorât-o pe tânără din gelozie. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sâmbăta trecută, la Tribunalul Cluj, şi este anchetat pentru omor.

Citește și: Comunicat ambiguu al poliției: Suspectul de crimă, Bone Ferenc, DAT DISPĂRUT, dar mașina lui, DATĂ ÎN URMĂRIRE

Suspectul de crimă Bone Ferenc, adus cu mascații la Parchetul Cluj pentru audieri. Unde se ascundea

Comenteaza