Foto Poftiţi la degustări la Festivalul Produsului Tradițional USAMV Cluj: Palanețe, gogoşi, sarmale cu păsat, varză a la Cluj, tochitură moldovenească şi multe alte bunătăţi

Poftiţi la degustări la Festivalul Produsului Tradițional USAMV Cluj: Palanețe, gogoşi, sarmale cu păsat, varză a la Cluj, tochitură moldovenească şi multe alte bunătăţi
Poftiţi la degustări la Festivalul Produsului Tradițional USAMV Cluj: Palanețe, gogoşi, sarmale cu păsat, varză a la Cluj, tochitură moldovenească şi
Poftiţi la degustări la Festivalul Produsului Tradițional USAMV Cluj: Palanețe, gogoşi, sarmale cu păsat, varză a la Cluj, tochitură moldovenească şi
Poftiţi la degustări la Festivalul Produsului Tradițional USAMV Cluj: Palanețe, gogoşi, sarmale cu păsat, varză a la Cluj, tochitură moldovenească şi
Poftiţi la degustări la Festivalul Produsului Tradițional USAMV Cluj: Palanețe, gogoşi, sarmale cu păsat, varză a la Cluj, tochitură moldovenească şi
Poftiţi la degustări la Festivalul Produsului Tradițional USAMV Cluj: Palanețe, gogoşi, sarmale cu păsat, varză a la Cluj, tochitură moldovenească şi
Poftiţi la degustări la Festivalul Produsului Tradițional USAMV Cluj: Palanețe, gogoşi, sarmale cu păsat, varză a la Cluj, tochitură moldovenească şi

Festivalul Produsului Tradițional organizat la USAMV Cluj-Napoca, în campusul universităţii clujene, în data de 15 mai, îi invită pe pofticioşi la degustări. 

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca vă invită, prin Facultatea de Agricultură, la ediția a XVI-a a Festivalului Produsului Tradițional, susținut de studenții din anul IV de la Ingineria mediului, în cadrul cursului de Controlul și Certificarea Produselor, coordonat de Conf. dr. Avram Fițiu.

Evenimentul va avea loc în data de 15 mai 2023, între orele 10.00 – 17.00, la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate, din campusul USAMV Cluj-Napoca.

Studenții vor prezenta rețete de produse tradiționale din județele din care provin, inclusiv caietele de sarcini ale rețetelor, care vor fi jurizate de profesori, alături de specialiști în gastronomie și tradiții populare.

”Evenimentul nostru a devenit tradițional și, împreună cu studenții, readucem în atenție și spre degustare rețetele locale ale bucătăriei românești, rețete care sunt culese chiar de către studenți. Ei dobândesc astfel mai multe competențe: certificare și control de ferme și gospodării ecologice; elaborare caiete de sarcini pentru produse agricole/alimentare tradiționale; elaborare proceduri de certificare produse montane; certificare locală și etică a produselor; elaborare caiete de sarcini pentru produse DOP (Denumire de Origine Protejată), IGP (Indicație de Protecție Geografică) și TSG (Specialitate Garantată), prin desfășurarea unei activități practice în localitatea de origine a familiei. Obiectivul acestei activități pedagogice vizează scoaterea din uitare a gastronomiei tradiționale țărănești, dar și formarea unui absolvent USAMV Cluj-Napoca ca specialist în construcția de demersuri de marketing agricultural”, Conf. dr. Avram Fițiu, coordonatorul evenimentului.

Vor fi prezentate spre jurizare și degustare următoarele rețete tradiționale: cozonac cu nucă de Apahida, palaneț cu brânză de Mociu, pască tradițională de Chiuza, pătură cu brânză de Berindu, sarmale de Recea Cristur, scrob de Mărișel, pâine cu maia de Feleacu, vărzar de Rediu, palaneț de Mociu, varză a la Cluj  (toate din jud. Cluj), tochitură moldovenească de Piatra Neamț, bere tradițională din Dorna Candrenilor (jud. Neamț), plăcintă poale-n brâu de Bucovina, cozonac cu nucă din Bucovina (jud. Suceava), gogoși și scorușe de Luduș (jud. Mureș), sarmale cu păsat de Vama Oaș (jud. Satu Mare) și pancove de Cernești (jud. Maramureș), transmit organizatorii. 

Comenteaza