Podul Traian a fost deschis circulaţiei FOTO/VIDEO

Podul Traian a fost deschis circulaţiei FOTO/VIDEO
Podul Traian, surpat pe o parte încă din 2013 şi a cărui reconstrucţie a început în 1 iulie 2016, a fost deschis circulaţiei rutiere vineri, 30 iunie 2017, la ora 10.00. De sâmbătă, 1 iulie 2017, va reveni la normal şi circulaţia mijloacelor de transport în comun.

Primarul Clujului, Emil Boc, i-a invitat pe reprezentanţii societăţii Diferit SRL, firmă care a câştigat licitaţia de construire a podului cu o ofertă financiară de 6,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, să stea sub pod în momentul deschiderii traficului. "Aşa-i tradiţia, constructorul să stea sub pod în momentul deschiderii. Dacă podul se dărâmă, să-i cadă în cap", a punctat edilul. Acesta a mai spus că lucrările au fost finalizate la termen, iar podul are o garanţie de 70 de ani. 

Podul a fost deschis prin mutarea stafilopozilor de pe carosabil de către angajaţi ai municipalitatii, între aceştia aflându-se şi viceprimarul Dan Tarcea. Primul şofer care a intrat pe pod a fost premiat. 

„De sâmbătă dimineaţa, liniile noastre îşi vor relua traseele normale. Există însă o excepţie: linia 1. Aceasta se va întoarce din Piaţa 1 Mai tot pe strada Paris. Aşteptăm să se încheie parţial lucrările la carosabil din partea nordică a Pieţei Unirii. Acolo, la intersecţia Regele Ferdinand cu Piaţa Unirii, există unele dificultăţi, dar cred că într-o săptămână îşi va relua şi linia 1 traseul obişnuit", a spus Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, într-un articol publicat recent de ZIUA de CLUJ. Aşadar, de sâmbătă, troleibuzele 3, 4 şi 5, respectiv autobuzele vor traversa Someşul pe podul Traian.

Soluţiile de avarie gândite pe timpul construirii podului au evidenţiat şi un aspect pozitiv: acela al utilităţii staţiei de la magazinul Central. „Acolo va rămâne staţie, pentru că s-a dovedit că este o soluţie bună", a subliniat Neag.

Şi primarul Emil Boc a explicat că, după deschiderea podului, toată zona va fi regândită. Cu această ocazie, se va lua în discuţie dacă se mai justifică banda dedicată vehiculelor Ministerului de Interne (MI), instituită pe strada Decebal. Mai multe persoane au atras atenţia că pe banda respectivă circulă maşinile personale ale celor din MI şi că, oricum, cele de poliţie cu girofar nu stau în trafic.

Podul are patru benzi de circulație, fiecare de câte 3,5 m, două piste de biciclete, a câte 1,6 m, și două trotuare cu lăţimea variabilă, între 2,25 şi 3,5 m. Proiectul tehnic a fost realizat de societatea Expert Proiect 2002.

Comenteaza