News alert Foto Podul provizoriu de la Valea Drăganului, distrus de o viitură

Podul provizoriu peste Crişul Repede, care leagă DN1 de Valea Drăganului, a fost distrus de o viitură. A fost pur şi simplu luat de ape. Oamenii din Valea Drăganului, Tranişu şi Valea Vişagului au rămas astfel izolaţi.

Localnicii spun că de vină ar fi şi traficul greu şi realizarea de mântuială a acestui pod provizoriu. În 4 mai, muncitorii care lucrau la consolidarea vechiului pod au săpat prea mult la baza pilonilor de susținere, astfel că podul s-a surpat.

Lucrările la podul respectiv făceau parte din proiectul de modernizare a Drumului Apusenilor, derulat de Consiliul Județean Cluj, fiind derulate de Antrepriza de Reparații și Lucrări Cluj. La acel moment, autoritățile județene au luat imediat măsura construirii unui nou pod, provizoriu, de legătură între Valea Drăganului și Poieni până la finalizarea consolidării vechiului pod.

Autoritățile au recomandat ca rute alternative fostul drum forestier Drăgan - Poieni sau drumul comunal 131 Traniș-Bologa pentru autovehicule cu masa până în 7,5 tone, sau Baraj Drăgan – Remeți – Munteni – Bulz pentru cele de mare tonaj.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza