News alert Foto PLANUL ROŞU activat după un carambol cu peste 50 de mașini pe Autostrada Soarelui. Sunt coloane de maşini pe 3 km

Autorităţile au activat Planul Roşu de intervenţie în această dimineaţă, îi urma producerii unui caramabol pe Autostrada Soarelui. Peste 50 mașini au fost implicate într-un accident în lanț pe drumul spre mare, traficul fiind blocat.

Peste 52 de mașini cu 147 de persoane au fost implicate în accidentul în lanț în această dimineaţă pe Autostrada Soarelui a cărui cauză ar fi fost vizibilitatea scăzută din cauza ceții dense şi a neadaptării vitezei la condiţiile de trafic. Bilanţul final al maşinilor implicate în carambol va fi transmis după cercetările efectuate de poliţie. Autorităţile au activat Planul Roşu de intervenţie.

Potrivit ISU Constanța, au fost preluate, până la acest moment, de la locul accidentului, un număr de 17 persoane rănite. Între victime sunt și 5 copii. Toate victimele sunt conștiente și cooperante, dar au mai multe traumatisme în urma accidentului. Autorităţile au anunţat că nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de carambolul de pe autostradă.

„Avem trei puncte unde sunt mașini accidentate, între km 172 și 183. Numărul mașinilor accidentate depășește 40. Astea sunt date preliminare. Un elicopter de la Galați va ateriza acolo, până acum nu a permis ceața. 14 persoane au fost evaluate medical, vreo 3 au fost transportate la spital. Este o intervenție în curs, în dinamică. Sunt și copii, multe mașini aveau copii, oamenii mergeau în concediu”, a declarat Raed Arafat la Digi24. 

Traficul rutier a fost oprit total pe sensul către Constanţa, formându-se coloane de autoturisme pe o distanţă de 3 km. 

Comenteaza