Plăcuță multilingvă de la ieșirea din oraș, vandalizată: "Ceva maimuță încă nu acceptă faptul că Cluj este și Kolozsvár"

Plăcuță multilingvă de la ieșirea din oraș, vandalizată: "Ceva maimuță încă nu acceptă faptul că Cluj este și Kolozsvár"

O plăcuţă multilingvă "Cluj-Napoca Kolozsvár Klausenburg", amplasată la una din ieșirile din municipiu, a fost vandalizată. 

”Aparent ceva maimuță încă nu acceptă faptul că Cluj este și Kolozsvár”, a scris un clujean care a postat pe Facebook imaginea cu plăcuța pe care denumirea în limba maghiară a Clujului - Kolozsvár a fost acoperită cu vopsea neagră.

Imaginea cu plăcuța vandalizată a fost postată pe pagina de socializare și de viceprimarul Oláh Emese, care a transmis că "astfel de manifestări nu își au locul nici în Cluj-Napoca, nici în secolul XXI"  și a precizat că UDMR Cluj-Napoca va depune o plângere la Poliție. 

„Autori necunoscuți au vopsit inscripția în limba maghiară de la intrarea în Cluj-Napoca. Condamn cu fermitate această faptă, astfel de manifestări nu își au locul nici în Cluj-Napoca, nici în secolul XXI! Să nu ne lăsăm păcăliți de provocările ieftine! Am dispus curățarea inscripției, iar organizația UDMR Cluj-Napoca va depune o plângere la Poliție”, a scris viceprimarul Oláh Emese pe Facebook.

Un incident similar a avut loc exact în urmă cu un an în satul clujean Mera, când denumirea în limba maghiară a localităţii a fost acoperită cu vopsea neagră (vezi AICI).

 

Comenteaza