Piste de biciclete şi culoare pietonale spre Munții Apuseni, spre Tarnița si Beliș

Piste de biciclete şi culoare pietonale spre Munții Apuseni, spre Tarnița si Beliș

Se vorbeşte tot mai mult despre dezvoltarea traseelor de biciclete în Cluj. Nu doar în zona metropolitană, ci şi spre zonele turistice. 

''Vrem Someș culoar verde albastru, cu piste de biciclete și alei pietonale, plus spații verzi continue nu doar în zona metropolitană, ci le propunem și spre Munții Apuseni, spre Tarnița si Beliș. De aceea, ne-am bucurat să mergem cu trenul, pentru a evita traficul auto, la Bologa, apoi cu bicicletele spre Smida Jazz Festival, întoarcere cu bicicleta la Huedin, plus tururi la izvoarele Someșului Cald, toate tururile ghidate de Radu Mititean, CCN.

Ne-am bucurat la Smida să discutam cu investitori interesați de trasee cicloturistice în zonă, cu primari care vor dezvoltare sustenabilă si cu activiști civici care fac advocacy pentru infrastructură alternativă, eco, la traficul auto existent și alternative la motoare termice pe lacul Beliș-Fântânele si în munți, unde din păcate e plin de ATV-uri și încă nu toate persoanele respectă interdicția de a utiliza lacurile cu motoare termice.

Punem în valoare și alte zone la Someș, de aceea urmează Someș Delivery în Florești, în 4-5 septembrie, unde discutăm de la problema deșeurilor, la arii naturale urbane posibile, plus pista de biciclete care să lege Cluj de Gilău, via Florești, unde noutatea e că administrația Companiei de Apă Someș SA a acceptat, declarativ,cel puțin, cu concursul parlamentarilor clujeni si a administrațiilor locale, în urma campaniei noastre, un culoar pe terenul companiei.

Avem și încă un tur ghidat, din Cluj spre Gilău, prin Florești, sâmbătă 4 septembrie, ora 10, cu plecare de la Ștrandul Sun, din parcarea de pe malul Somesului pentru clujeni si întâlnire de la 10.45 la barajul de la lacul Florești pentru floreșteni. Deci, tineti aproape!'', transmite cei de la Someşul Nostru. 

În prezent, primăriile lucrează la un proiect de culoar verde albastru, cu piste de biciclete și alei pietonale, în zona Floreşti - Apahida, pe malul Someşului. 

Comenteaza