Ping-pong cu cinematograful din Mănăştur: dosarul se judecă în 24 octombrie

Ping-pong cu cinematograful din Mănăştur: dosarul se judecă în 24 octombrie
Dosarul pentru cinematograful Dacia din Mănăştur, unde Consiliul Local cere evacuarea unei firme despre care spune că ocupă abuziv spaţiul, va fi judecat la Tribunalul Comercial din Cluj în 24 octombrie.

Clădirea, care a funcţionat anterior ca discotecă, este degradată şi folosită ca adăpost pentru oamenii străzii. "Am solicitat evacuarea firmei Atriss SRL pentru că ocupă spaţiul abuziv am solicitat instanţei obligarea societăţii la plata taxei de ocupare abuzivă şi a majorărilor de întârziere aferente", spune primarul Sorin Apostu.


Acesta adaugă că Primăria a cerut preschimbarera termenului de judecată, "pentru că imobilul se prezintă într-o stare avansată de degradare ce necesită începerea cu prioritate a unor lucrări de revitalizare, precum şi pentru că este ocupat frecvent de persoane fără adăpost".


"Cinematograful este considerat un adevărat focar de infecţie de către cetăţenii din zonă. Dorim valorificarea acelui spaţiu sub aspectul destinaţiei de cinematograf", a mai spus primarul.


RADEF Româniafilm a predat, în 2009, patru cinematografe către Primăria Cluj-Napoca - Mărăşti, Dacia, Favorit şi Victoria. Cinematograful Mărăşti va fi deschis pentru public mâine dimineaţă, după lucrări care au costat două milioane de lei. În ce priveşte cinematograful Favorit, care funcţiona într-un imobil retrocedat, acesta nu va mai putea fi folosit ca atare. "S-a restituit deja jumătate din sala de spectacol a imobilului", a explicat primarul.

Comenteaza