Petiție pentru deschiderea unei linii de zbor Cluj - sudul Franței

Petiție pentru deschiderea unei linii de zbor Cluj - sudul Franței
| Foto: realitatea.net

Comunitatea românilor din sudul Franței, vestul Italiei și Monaco solicită deschiderea unei linii de zbor directe între Nisa (Nice, Franța) și Cluj-Napoca (România).

"Dorim să beneficiem de o linie aeriană directă, regulată, Nisa-Cluj, deoarece singurele zboruri directe disponibile acum spre Cluj sunt operate de pe aeroporturi situate departe de Nice (Lyon la 480 km și Milano la 320 km). Distanța mare la care se află aceste aeroporturi precum și varianta de a schimba avionul într-un aeroport intermediar, deci cu escală de mai multe ore sau zile, fac aproape imposibilă deplasarea familiilor cu copii mici sau a persoanelor în vârstă. Pandemia din această perioadă adaugă riscuri de contaminare suplimentare cu fiecare oră petrecută în timpul escalelor de schimbare de avion datorate lipsei unei linii de zbor directe.

De o astfel de linie directă ar beneficia mai multe categorii de călători:

1. Numeroșii membri ai diasporei românești din Nisa și împrejurimi care se deplasează frecvent spre locurile natale, cât și familiile și prietenii lor ce doresc să vină în vizită.

2. Turiștii din Transilvania dornici de a călători pe Coasta de Azur, la Monaco sau în vestul Italiei.

3. Studenții francezi originari din zona Nisa - Marsilia care urmează cursurile universităților din Cluj, în special la facultățile de Medicină și Stomatologie, și care se deplasează regulat spre casă sau își aduc în vizită familia și prietenii.

4. Oamenii de afaceri din zona Nisa - Monaco - Marsilia care au colaborări cu firme din Transilvania sau care doresc să-și extindă activitatea economică în zona Clujului.

5. Turiștii francezi, italieni și monegasci ce vor avea posibilitatea de a descoperi potențialul turistic al Clujului si ale diverselor zone din Ardeal.

6. Turiștii clujeni și din alte județe din Transilvania care au nevoie de legături aeriene spre diverse orașe din lume, Nisa având al doilea aeroport ca importanță din Franța, după Paris, cu zboruri spre aproape 100 de destinații.

Vom adresa această petiție operatorilor de zbor interesați de această linie, aeroportului din Cluj-Napoca precum și altor autorități care ar putea sprijini demersul nostru''. 

Comenteaza