Peste 86% dintre candidaţi au obţinut punctaj de promovare la concursul de rezidenţiat

Peste 86% dintre candidaţi au obţinut punctaj de promovare la concursul de rezidenţiat
Peste 86% dintre candidaţii înscrişi la concursul de rezidenţiat din 20 noiembrie au obţinut note de promovare, informează, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Din cei 5.025 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină şi farmacie înscrişi la concurs au fost admişi 4.339. Din totalul celor admişi, 3.482 au obţinut punctaj de promovare la medicină, 703 la medicină dentară, iar 154 în domeniul farmacie.

Pentru domeniul medical punctajul maxim realizat a fost de 939 puncte, iar cel minim de promovare de 530 puncte. La medicină dentară punctajul maxim realizat a fost de 902 puncte, iar cel minim de promovare 480 puncte. La farmacie punctajul maxim realizat a fost de 868 puncte şi punctajul minim de promovare 441 puncte.

La concursul de rezidenţiat din această sesiune, s-au înscris 5.025 de candidaţi care au concurat pe 3.810 locuri şi posturi. Din totalul acestora, 2.998 au fost şi 812 posturi.

Repartiţia pentru alegerea locurilor şi a centrelor de pregătire în rezidenţiat a candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare şi au concurat pe loc se va desfăşura duminică, urmând ca luni să fie distribuite locurile rămase disponibile la finalul primei zile de raportare.

Repartiţia candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare pe post va avea loc marţi, în cadrul direcţiilor de sănătate publică.

 

Comenteaza