Peste 150 clujeni au protestat în Piața Unirii

Peste 150 clujeni au protestat în Piața Unirii
Peste 150 de persoane au protestat, duminică seara, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, față modificările propuse la legile justiţiei, considerând că acestea au ca efect creşterea controlului politic asupra DNA, DIICOT şi asupra magistraţilor, în general.

Protestatarii s-au adunat având cu ei steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene şi bannere cu mesaje precum „Tudorele, Tudorele, te du după zăbrele!", „Dragnea şi lingăii lui să se ducă dracului!", „Dragnea şi cu hoţii lui fir-ar de-ai canalului!", „Jos bocancii de pe justiţie!", „Jos mafia coruptă!".

„Conform declaraţiilor de miercuri ale ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, se doresc modificate trei legi care reglementează funcţionarea justiţiei, şi anume legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, legea privind organizarea judiciară şi legea privind Consiliul Superior al Magistraturii.

În opinia noastră, modificările propuse au ca efect creşterea controlului politic asupra Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi asupra magistraţilor, în general.

Motivarea acestor modificări legislative prin invocarea unor normative europene, a MCV sunt absurde, pentru că recomandările din rapoartele MCV se referă tocmai la eliminarea politicului din justiţie. Noi vrem o justiţie puternică şi independentă, nu una aservită PSD", a spus unul dintre manifestanţi.

O participantă a declarat că vrea să cadă guvernul PSD pentru că e format din oameni corupţi. Protestul nu a fost autorizat, iar participanţii au venit în Piaţa Unirii în urma unor mesaje afişate pe reţelele de socializare. Alte astfel de proteste au mai avut loc în capitală, la Timișoara și la Brașov.

Comenteaza