Peste 1200 de oameni au participat la Balul Operei VIDEO

Peste 1200 de oameni au participat la Balul Operei VIDEO
Peste 1200 de clujeni au participat în weekend la Balului Operei, cel mai important eveniment monden si cultural al anului la Cluj. Tematica celei de-a 19-a ediţii a balului a fost de inspiraţie rusească. Sâmbătă, în prima seară a evenimentului, invitaţii au avut parte de un spectacol de operă şi balet, urmat de o prezentare de modă care a purtat semnătura lui Cătălin Botezatu. Piesa de rezistenţă a fost o rochie îmbrăcată în flori de designerul floral Florina Bogdan. Pentru prima dată, a fost prezent la bal şi cel mai bogat român, Ioan Niculae, însoţit de fiica sa.

Invitaţii au păşit pe covorul roşu într-un spectaculos joc de lumini şi lasere. Doamnele şi domnii au impresinat cu ţinutele de gală. Tema balului din acest an a fost "Tablouri din Rusia". Amfitrionii spectacolului au fost realizatorul TV Rareş Bogdan şi cântăreaţa Anca Ţurcaşiu.

Unul din pricipalii susţinători ai Balului din acest an a fost cel mai bogat român, Ioan Niculae, care a venit la eveniment cu fiica lui.

"De acum incolo sper sa devina o traditie intre balul operei si consiliul investitorilor romani. Am si avut o discutie cu directorul operei, i-am promis ca an de an consiliul investitorilor romani va fi aproape de acest eveniment si de opera nationala din Cluj si sper ca si alti investitori, chiar daca nu-s romani sa vina alaturi de noi", a spus Niculae.

Fiica lui Ioan Niculae a impresionat cu ţinuta aleasă.

Balul Operei a inclus, pentru al 5-lea an la rând, o prezentare de modă semnată Cătălin Boteazatu. Piesa principală a colecţiei a fost o rochie de mireasă din flori.

"Rusia este o sursa de inspiratie inepuizabila. Rochia miresei pe care am realizat-o impreuna cu Florina e ceva ca a unei tarine, dar plina de flori. Suntem la a doua colaborare. Intr-adevar ea vine cu nebunia, pentru ca e o nebunie florala ce face Florina, iar eu vin cu rochia", a spus Catalin Botezatu.

Designerul floral a lucrat 48 de ore la rochie. Florina Bogdan a ornat întreaga Operă cu peste 15.000 de flori. Consiliul Judeţean CLuj a sprijint financiar Balul Operei.

"Este un eveniment important pentru Cluj si Transilvania si e normal ca CJ sa se implice. Cred ca anul viitor cand vom plini a 20 -a editie va fi si mai frumos", a spus Horea Uioreanu.

Academicienii clujeni spun că fiecare oraş cu pretenţii trebuie să aibă astfel de evenimente. Prima seară s-a încheiat cu muzică live interpretată de Natalia Barbu, dans şi cu deja celebrul bufet al balului.

 

Comenteaza