Peste 1200 de kg de legume şi fructe, confiscate de poliţişti în weekend

Peste 1200 de kg de legume şi fructe, confiscate de poliţişti în weekend
Poliţiştii clujeni au confiscat, de la două persoane, peste 1200 de kilograme de fructe şi legume, transportate fără documente adecvate.

În urma unor controale efectuate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Cluj pe străzile Traian Vuia şi Calea Dezmirului, cu scopul de prevenire şi combatere transportului şi a comerţului ilicit de mărfuri, au fost confiscate peste 1200 de kg de legume şi fructe.

Astfel, în vehiculul unui bărbat de 29 de ani din Gherla, oprit de către poliţişti pe Calea Dezmirului, au fost depistate peste 700 kg de roşii, cartofi, ardei, prune, zmeură şi nectarine, transportate fără actele necesare.

La un alt control, efectuat pe strada Traian Vuia, a fost oprit un alt autovehicul, condus tot de un bărbat de 29 de ani, din Căpuşu Mare, au fost depistate încă 500 de kg de conopidă, roşii, varză, caise, prune, piersici şi banane, transportate, şi în acest caz, fără actele de provenienţă.

Conducătorilor auto li s-a aplicat o sanţiune contravenţională conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar mărfurile au fost confiscate şi predate unei unităţi de profil, spre valorificare, au transmis reprezentanţii IPJ Cluj.

Comenteaza