Peste 100 de clujeni sunt daţi în urmărire internaţională

Peste 100 de clujeni sunt daţi în urmărire internaţională
Doi ucigaşi din Turda, care împreună au de stat după gratii 30 de ani, sunt căutaţi zadarnic de poliţie încă din 2002.

Tot de 10 ani a dispărut un alt criminal clujean care, în mod bizar, nu avea nici măcar paşaport, dar poliţiştii cred că a trecut graniţa; el are de ispăşit 8 ani de puşcărie, însă este liber ca pasărea cerului.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Ioan Rus, o situaţie a persoanelor date în urmărire generală în toată ţara, iar Clujul raportează peste 150 de cazuri de persoane care fug de justiţie. La nivel naţional, cifra ajunge la 5.000 de persoane. "La nivelul IPJ Cluj 133 de persoane sunt date în urmărire internaţională", a declarat Adnana Ilieş, purtător de cuvânt al IPJ Cluj. Cu Iacob Piluţ, de 62 de ani, din Turda şi fiul său, Doru, de 35 de ani, vă puteţi întâlni oricând pe stradă. Ei sunt acuzaţi că în 1996 au intrat în locuinţa unui vecin, pe care l-au omorât în bătaie. Cei doi au fost iniţial arestaţi preventiv, dar apoi magistraţii au decis că pot fi judecaţi în stare de libertate. Au dispărut însă din ţară în 2002 şi autorităţile nu pot să le mai dea de urmă.

La 8 ani de închisoare a fost condamnat în urmă cu 10 ani şi Marius Burz, pentru lovituri cauzatoare de moarte. Acesta a lovit un bărbat cu pumnii şi picioarele în stomac, iar ulterior victima a decedat la spital. Nici el nu a ajuns după gratii. Înainte de a fi încarcerat, criminalul a dispărut de acasă şi a rupt orice legătură cu familia. Chiar dacă nu are paşaport, poliţiştii bănuiesc
că Burz a trecut fraudulos fronti-era şi se ascunde în străinătate.

(Realitatea TV Cluj)

 

Etichete
Comenteaza