Persoanele care au avut COVID nu mai stau în carantină la sosirea în țară. Care sunt condițiile

Persoanele care au avut COVID nu mai stau în carantină la sosirea în țară. Care sunt condițiile

Persoanele care au avut un test COVID pozitiv și pot demonstra cu acte medicale sau prin verificarea în baza de date, nu vor mai intra în carantină la sosirea în România din țările cu risc epidemiologic.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri că persoanele care au avut un test pozitiv în ultimele 90 de zile și au trecut cel puțin 14 zile de la acesta nu mai trebuie să intre în carantină la sosirea în România, dacă vin dintr-o țară pentru care se impune această măsură. De asemenea, potrivit Hotărârii CNSU, sunt exceptate de la măsură și persoanele care au avut contact cu un caz confirmat cu COVID nu mai intră în carantină dacă au avut un test pozitiv în ultimele 90 de zile și au trecut cel puțin 14 zile de la acesta.

Articolul 3 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36/21.07.2020 privind constatarea pandemiei de COVID-19 și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate pentru protecția populației, se completează la art. 3, cu două noi alineate (5) și (6) astfel:

„(5) De asemenea, sunt exceptate de la măsura instituită potrivit prevederilor art. 2, persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară”.
„(6) Sunt exceptate de la măsura carantinării instituită în conformitate cu prevederile legii 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dacă se dovedește prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, că acestea au avut cel puțin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului și au trecut cel puțin 14 zile de la data primului test pozitiv și până la data contactului”.

Pe lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei pe o perioadă de 14 zile se află 27 de state (vezi AICI).

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza