Pericol de inundații pe râurile din Cluj! Iată zonele afectate

Pericol de inundații pe râurile din Cluj! Iată zonele afectate

Vremea instabilă din ultima perioadă, caracterizată de topirea zăpezii și ploi abundente, a determinat creșterea semnificativă a debitului apelor în regiunea Răchițele, zona Clujului.

Această evoluție a condus la emiterea unei atenționări de tip Cod portocaliu de către hidrologi, valabilă până duminică după-amiaza, pentru râurile din județele Maramureș și Satu Mare.

De asemenea, un Cod galben de inundații a fost activat pentru bazine hidrografice din opt județe, înclusiv Cluj în același interval de timp.

Salvamontiștii din Cluj au raportat o creștere substanțială a debitului apelor în ultimele ore, ducând la o situație de vigilanță în zona Clujului.

"În urma precipitațiilor abundente și a topirii zăpezii din ultima noapte, urmate de ploi ușoare pe parcursul zilei, vă oferim câteva imagini cu cursul apelor din zona Rachitele - Doda Pilii - Ic Ponor", informează Salvamont Vlădeasa Cluj.

 

Această creștere bruscă a nivelului apei prezintă un risc crescut de inundații locale și viituri pe cursurile de apă din regiunea menționată, iar autoritățile recomandă cetățenilor să fie precauți și să evite zonele inundabile în această perioadă.

Echipele de intervenție și autoritățile locale sunt mobilizate pentru monitorizarea situației și acordarea de sprijin în cazul în care este necesar în astfel de situații de urgență.

Comenteaza