Percheziţii la clujenii care schimbau codul de bare al produselor și apoi le vindeau online

Percheziţii la clujenii care schimbau codul de bare al produselor și apoi le vindeau online
Poliţiştii au efectuat percheziţii pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale a doi bărbaţi din comuna Aghireşu. Aceştia ar fi schimbat etichetele produselor dintr-un magazin, reuşind astfel să achiziţioneze bunuri cu sume mai mici decât preţul real.

În 17 octombrie, poliţiştii Secţiei 6 Rurală Floreşti, împreuna cu lucrători de la Serviciul Criminalistic, Serviciul de Acțiuni Speciale si sprijinul de specialitate al Serviciului de Operațiuni Speciale Cluj, în baza mandatului de percheziție emis de către Judecătoria Cluj-Napoca, au efectuat trei percheziţii domiciliare.

Aceştia au descoperit şi au ridicat zeci de bunuri, respectiv două maşini de spălat, rotopercutoare, flexuri, truse de scule, ceasuri, saltele, articole de grădinărit, televizor, tigăi, maşină de tuns iarba, aspirator, în valoare de 50.000 de lei. 

Conform probatoriului administrat, în perioada septembrie - octombrie, cei doi bărbaţi, de 25 şi 34 de ani, din Aghireşu, ar fi comis opt acte de înşelăciune, fapte care s-ar fi produs într-un magazin din comuna Floreşti, fiind cauzat un prejudiciu de 19.000 de lei.

Din cercetări a reieşit că bărbaţii ar fi schimbat etichetele care conţineau codurile de bare de pe produse, reuşind astfel să cumpere bunuri cu sume mai mici decât cele reale. Activitatea acestora ar fi fost sprijinită de o femeie de 23 de ani, din Cluj-Napoca, care ar fi asigurat transportul celor doi şi al produselor.

În vederea probării activităţii infracţionale, în 4 octombrie s-a organizat o acţiune pentru prinderea în flagrant delict a unuia dintre cei bănuiţi. Bărbatul de 34 de ani a fost depistat în timp ce încerca să vândă o consolă de jocuri video obţinută în modul prezentat, în urma postării unui anunţ de vânzare pe un site de profil.

Mai multe bunuri, precum trotinete electrice, routere wireless, expresoare de cafea, saltele, care ar fi fost dobândite în mod ilicit, au fost oferite spre vânzare pe un site de profil. În 9 octombrie, poliţiştii au dispus reţinerea femeii şi a bărbatului în vârstă de 25 de ani, celălalt bărbat implicat fiind arestat preventiv în altă cauză în această perioadă.

Poliţiştii au reuşit să recupereze produse de 15.000 de lei, provenite din comiterea infracţiunii. Ei continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Comenteaza