Percheziții la Cluj și în alte patru județe din Transilvania. Sume fabuloase în dosarul cazărilor fictive de refugiați ucraineni

Percheziții la Cluj și în alte patru județe din Transilvania. Sume fabuloase în dosarul cazărilor fictive de refugiați ucraineni
| Foto: digi24.ro

Polițiștii din mai multe județe au desfășurat, joi, 117 percheziții la domiciliu și au pus în aplicare trei mandate de aducere într-un dosar cu bani obținuți ilegal.

Mai mulți funcționari din cadrul unei primării și 102 de persoane sunt cercetate cu privire că ar fi obținut, în mod nedrept, aproximativ 2.657.650 de lei, potrivit Inspectoratul General al Poliţiei Române. Această sumă ar fi reprezentat cheltuielile de cazare și hrană pentru refugiații ucraineni.

Totodată, există bănuiala că persoanele cercetate ar fi depus, în luna ianuarie 2023, la unitatea administrativ teritorială, un număr mare de cereri de decontare. Aceștia urmau să obțină, în mod fraudulos, o suma de 9.765.070 lei (aproximativ 2 milioane de euro), bani proveniți din bugetul Fondului de Rezervă Bugetară.

"Această sumă de bani a fost ,,blocată” în conturi, fiind amânată plata", anunță IGPR.

Acțiunea a fost inițiată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, cu sprijinul polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Cluj, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Mureș, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și Serviciului Județean Anticorupție Maramureș.

Comenteaza