Percheziţii la Cluj şi în alte 16 judete. Evaziune fiscală, abuz în serviciu şi POLUARE prin evacuare de deşeuri

Percheziţii la Cluj şi în alte 16 judete. Evaziune fiscală, abuz în serviciu şi POLUARE prin evacuare de deşeuri

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş fac joi dimineaţă 190 de percheziţii în 17 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la persoane fizice şi la sedii de firme.

”In această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş pun în aplicare 190 de mandate de percheziţie domiciliară, în 17 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la sediile şi locuinţele unor persoane fizice şi juridice. Persoanele vizate sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, abuz în serviciu şi poluare prin evacuare de deşeuri”, anunţat joi Poliţia Română.

Acţiunile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi au loc în Bucureşti şi în judeţele Mureş, Botoşani, Iaşi, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Vaslui.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din judeţul Mureş, având ca obiect de activitate preluarea deşeurilor şi predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 judeţe, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile relaţiile comerciale stabilite.

 

Etichete
Comenteaza