Video Percheziții în Cluj și în alte județe. Practici de muncă “la negru” la o firmă care transportă colete și persoane în străinătate

Percheziții în Cluj și în alte județe. Practici de muncă “la negru” la o firmă care transportă colete și persoane în străinătate
| Foto: IGPR

O firmă care transportă colete și persoane în alte țări este bănuită că ar fi practicat munca la negru. Oamenii legii au organizat mai multe percheziții în diferite județe.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară, la imobile aparținând unor persoane din Cluj, Bistrița-Năsăud, Vaslui, Vrancea, Teleorman și Galați și o ordonanță de percheziție a unui autocar, într-un dosar de evaziune fiscală, constituirea unui grup infracțional organizat și delapidare.

“Perchezițiile au fost desfășurate pentru documentarea activității infracționale și administrarea probelor într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la 5 persoane, reprezentanți ai unor societăți comerciale care efectuează transport internațional de persoane și transport de colete, fără a deține licență și fără a înregistra în contabilitatea societăților sumele încasate, prejudiciul produs fiind estimat la aproximativ 500.000 de lei”, a transmis IGPR.

La activități au participat polițiști ai Serviciul de Investigații Criminale, Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului Protecția Animalelor, Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – I.P.J. Bistrița-Năsăud.

Totodată, acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor și luptătorilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Vaslui, Vrancea, Teleorman, Galați și Cluj și de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Comenteaza