Perchezitii de amploare în Bucuresti, Cluj si alte sase judete. 60 de persoane suspectate de evaziune fiscala

Perchezitii de amploare în Bucuresti, Cluj si alte sase judete. 60 de persoane suspectate de evaziune fiscala
Politistii fac peste 100 de perchezitii în Bucuresti, Cluj si alte sase judete, pentru a ridica documente si a duce la audieri 60 de persoane suspectate de evaziune fiscala, prin care ar fi produs un prejudiciu de 22 milioane de lei.

Descinderile sunt efectuate de peste 200 de politisti la 105 adrese din Bucuresti si judetele Ilfov, Arges, Giurgiu, Prahova, Cluj, Constanta si Vâlcea, potrivit Politiei Capitalei.

Anchetatorii vor duce 60 de persoane la audieri, la sediul Politiei Sectorului 5, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere în dosarul în care se fac cercetari pentru evaziune fiscala.

"Din datele si probele administrate în cauza rezulta presupunerea rezonabila ca, în perioada 2012 - 2013, suspectii au înregistrat contabil, în numele a trei firme fantoma, si au declarat fiscal cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, derulând tranzactii artificiale care nu au un continut economic si nu pot fi utilizate în cadrul unor practici economice obisnuite, cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale", a aratat Politia Capitalei într-un comunicat de presa.

Persoanele suspectate în acest caz ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat estimat la 22 de milioane de lei, reprezentând taxa pe valoarea adaugata si impozitul pe profit.

Ancheta este facuta de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, împreuna cu politistii bucuresteni.

 

Comenteaza