Patru persoane, reţinute de poliţişti după ce ar fi folosit acte false pentru a obţine credite

Patru persoane, reţinute de poliţişti după ce ar fi folosit acte false pentru a obţine credite
Patru persoane au fost reţinute de către poliţiştii clujeni pentru infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Pentru documentarea activităţii infracţionale s-au organizat o percheziţie domiciliară şi a unui autovehicul şi o acţiune de prindere în flagrant.

Ieri, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune de prindere în flagrant la sediul unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, au fost surprinse două persoane, un bărbat de 43 de ani şi o femeie de 58 de ani, care ar fi achiziţionat televizoare LCD a căror contravaloare urma să fie achitată în baza unui contract de credit pentru nevoi personale.

"Din cercetări a reieşit că bărbatul de 43 de ani, din comuna Fizeşu Gherlii, ar fi procurat documente false în vederea obţinerii creditului de la un bărbat de 45 de ani din Bonţida, iar transportul produselor urma să se realizeze cu sprijinul unui bărbat de 33 de ani din Sânmartin", au explicat poliţiştii.

Ei au descoperit, în autoturismul unuia dintre cei identificaţi, mai multe documente, certificate de garanţie a unor congelatoare, frigidere, maşini de spălat, televizoare, telefoane mobile şi accesorii, bunuri ce ar fi fost achiziţionate anterior de la diverse magazine din Cluj-Napoca, în baza unor documente care ar avea la bază adeverinţe de venit falsificate.

Pentru documentarea activităţii infracţionale, ieri, în jurul orei 19:00, poliţiştii au efectuat o percheziţie la locuinţa din Gherla a bărbatului de 45 de ani, în urma căreia au fost descoperite documente şi adeverinţe de venit, precum şi certificate de înregistrare a unor societăţi comerciale cu sediul în Gherla. Actele identificate în timpul percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul creat unităţii bancare de pe raza judeţului Cluj urmează a fi stabilit ulterior. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor patru persoane, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

 

Comenteaza