Paszkany: "Am apărat fundul Primăriei"

Paszkany:
Omul de afaceri se laudă că a protejat Primăria clujeană într-o afacere care a ajuns în instanţă.

Omul de afaceri Arpad Paszkany spune că dacă nu se judeca cu asociații din Polus Real Estate SRL, aceștia vindeau terenul de 207 hectare pus de Primărie în asocierea din firma Cartierul Tineretului, scrie clujust.ro.

Arpad Paszkany s-a judecat în numeroase procese la Tribunalul Comercial cu firmele off-shore Iris Ventures și Burnet Holding pentru a menține controlul prin administrator asupra Polus Real Estate, firma cu care Primăria Cluj-Napoca s-a asociat pentru a construi Cartierul Tineretului pe 207 hectare situate în zona Bulevardului Muncii.

După ce piața imobiliară s-a blocat, Paszkany a vrut să transforme Cartierul Tineretului în parc fotovolotaic. Numai că, în aprilie 2014, reconversia proiectului imobiliar Cartierul Tineretului din Cluj in parc fotovoltaic a fost blocata de Curtea de Apel Targu Mures, care a oferit castig de cauza companiei Polus Real Estate, actionarul majoritar al proiectului.

Razboiul pentru mega-proiectul Cartierul Tineretului a inceput in vara lui 2011, cand firma Cartierul Tineretului Cluj SRL isi schimba actionariatul, firma Polus Real Estate cedand participatia de 49% din proiect firmei Green Energy Napoca, potrivit unui anunt din Monitorul Oficial din 2011. Arpad Paskany, care detinea 13% din actiunile Polus Real Estate, se asociase in 2010 cu firma WWS Energy (actionar la Green Energy Napoca) pentru a construi un parc fotovoltaic in locul proiectului rezidential.

Acum, Paszkany nici nu vrea să mai audă de parcul fotovoltaic. "Despre parcul fotovoltaic înrebați primăria! Eu am băgat destui bani ca să apăr fundul Primăriei", a spus omul de afaceri pentru clujust.ro.

Anul trecut, Tribunalul Comercial Cluj a dispus dizolvarea Cartierului Tineretului, caz în care primăria ar putea pierde jumătate din teren. Reprezentanții Primăriei au început atunci să caute avocați puternici care să-i apere interesele.

Paszkany încurajeză acum Primăria să continue procesele pentru a nu pierde terenul. "Ceea ce este important că până acum am reușit să salvez fundul primarului și al Primăriei în sensul ca foștii mei acționari să nu pună gaj pe teren și să fugă cu banii, cum au făcut cu alte proprietăți și cu alte bunuri comune ale noastre. Acum este rândul Primăriei să acționeze în favoarea tuturor cetățenilor și să continue procesele în așa fel încât datorită faptului că Polus Real Estate nu și-a îndeplinit obligațiile să recupereze terenul", a declarat Arpad Paszkany.

Întrebat cum a salvat mai exact Primăria, omul de afaceri a spus: "Dacă aș fi lăsat să se schimbe administratorul mai repede și așa mai departe ei dădeau la o bancă terenul, luau banii și plecau. Prin ei mă refer la cele două firme ale lui Demjan Sandor". Acesta din urmă este un milionar din Ungaria cu care Paszkany este în război de câțiva ani.

 

 

Comenteaza