Pasarela pietonală peste Calea Turzii, readusă în discuție de un deputat de Cluj

Pasarela pietonală peste Calea Turzii, readusă în discuție de un deputat de Cluj

Inspirat de o vizită în Copenhaga, un deputat de Cluj readuce în discuție o propunere făcută în cadrul procesului de Bugetară participativă 2017 care să faciliteze mobilitatea ca alternativă la traficul auto într-o zonă haotică din oraș. 

"Bună Ziua e cel mai haotic cartier al Clujului din perspectivă urbanistică, un cartier dominat de deplasarea cu mașina personală. De aceea, acentul trebuie să fie pe transportul în comun și nemotorizat. O posibilitate e să conectăm locuitorii din Bună Ziua de centru prin cimitir printr-un parcurs al orașului care ne scoate din stresul traficului auto. La fel și pentru rezidenții din Zorilor. Prin construirea unei pasarele deasupra străzii Calea Turzii un locuitor din Bună Ziua poate să vină spre Cimitirul Central, eventual cu o bicicletă luată de la Primărie, ca să nu se întoarcă la deal cu bicicleta proprie, spre oraș, la muncă, fără a mai fi înghesuit în traficul auto", spune deputatul independent de Cluj, Adrian Dohotaru, care va înainta un memoriu Primăriei în care va propune soluții de mobilitate alternative la traficul auto.  

Pasarela pietonală peste Calea Turzii se regăsește și între proiectele depuse în cadrul procesului de Bugetară participativă 2017: "Propun realizarea unui proect de pasarelă pietonală şi pentru biciclete sau trotinete, role, etc. peste Calea Turzii, în zona porţii Cimitirului Central; Proiectul poate fi unul arhitectural cu un design plăcut şi atrăgător pentru persoanele care intră în municipiu pe intrarea Turda. Proiectul poate fi pus la concurs către tineri arhitecti; o propunere pentru asemănare ar fi pasajul din Millenium Park Chicago", scria, la acea vreme, Tudor Bota.

 

Comenteaza