Pasajul Gării, ţara nimănui. Vezi cum arată FOTO / VIDEO

Pasajul Gării, ţara nimănui. Vezi cum arată FOTO / VIDEO
Panouri de informare de pe vremea fostului regim comunist, cu numere de telefon inutilizabile, două baruri sordide, câteva prostituate de joasă speţă şi mizerie peste tot. Aşa arată, la 23 de ani de la Revoluţie, pasajul pietonal de sub piaţa Gării din Cluj-Napoca.

Nu doar că pasajul este sordid şi neîntreţinut, iar pereţii - plini de nelipsitele graffiti-uri. Dar dacă ar fi ca acesta să fie modernizat şi reabilitat, n-ar fi cine să facă lucrările: Primăria Cluj-Napoca spune că pasajul nu se află în administrarea sa, în vreme ce Regionala CFR Cluj susţine că acesta e responsabilitatea Primăriei.

"Pasajul pietonal de sub piaţa Gării nu se află în administrarea Primăriei Cluj-Napoca", arată înstituţia în răspunsul la o interpelare remisă de ziuadecj.ro. De cealaltă parte, directorul Regionalei CFR Cluj, Gheorghe Şurubaru, susţine că "e evident" că întreţinerea pasajului cade în sarcina administraţiei locale. "Ei sunt proprietarii din acte", spune el.

UPDATE 4 ianuarie

"După consultarea documentelor existente la Sucursala "CREIR CF" Cluj, această construcţie nu este în proprietatea sau administrarea CFR, fiind edificată odată cu construcţia liniei de tramvai din Cluj-Napoca. Acest lucru se evidenţează şi prin faptul că activitatea comercială din zonă nu se face prin închirierea de la Sucursala "CREIR CF" Cluj", arată Regionala CFR Cluj într-o adresă remisă ziuadecj.ro.

"în administrarea CFR este doar pasajul pietonal de sub Clădirea de Călători care face legătura între liniile de cale ferată din gară, staţia de tramvai spre cartierul Mănăştur şi accesul la magazinul Dedeman", adaugă Şurubaru în adresa citată.

Pasajul de sub piaţa Gării a fost construit între anii 1983 - 1985, în timpul montării liniilor de tramvai care leagă Mănăşturul de platforma industrială a oraşului.

 

Comenteaza