Parkour Jam ajunge din nou la Cluj. Programul evenimentului

Parkour Jam ajunge din nou la Cluj. Programul evenimentului
Peste 100 de practicanţi de parkour din România şi Franţa se vor întâlni între 17 şi 19 aprilie la Cluj-Napoca la "Parkour Jam", cel mai mare eveniment de acest tip din țară.

Acest eveniment aflat la cea de-a 11 ediție are loc pentru a doua oară la Cluj și va aduna pasionații și practicanții acestui sport urban, transformând orașul într-un spațiu de joacă și de imaginație.

Termenul "parkour" a fost creat de către David Belle cu referire la traseul cu obstacole, însă cu o ortografie simplificată. O persoană care practică această artă a deplasării se numește "traceur" sau "traceuse". La fel ca graffiti, parkour este o disciplină exclusiv urbană.

Parkour este arta deplasării în mediul urban. Este o tehnică care combină cursa, saltul, cățărările, în funcție, iar free-running-ul este o variantăcomplementară, mai estetică, care recurge la acrobații. Arta deplasării recomandă efortul, controlul propriului corp și perseverența.

La Cluj, prima comunitate de parkour a apărut în vara lui, 2006 când un grup de patru-cinci tineri a început să practice această artă, iar de-a lungul timpului s-au alăturat tot mai mulți.

Programul evenimentului:

17 aprilie - 12:00 - 18:00 - Antrenament în cartierul Zorilor (Str. Pasteur, Parcul Iuliu Prodan, Str. Zorilor - zona magazinului Billa, Str. Observatorului, Str. Jupiter)

18 aprilie - 12:00 - 18:00 - Ateliere, demonstraţii şi antrenament în cartierul Mănăştur (Parcul Iuliu Haţieganu, Strada Şesului, Calea Mănăştur, Str. Bucegi, Str. Primăverii)

19 Aprilie - 12:00 - 18:00 - cinema Mărăști - Proiecţii de filme, discuţii, networking

Evenimentul este organizat de Asociația Traceurs, Reborn Education, Asociația Primitive și Institutul Francez din România..

Comenteaza