Părinţii clujeni vor protesta împotriva clasei 0, miercuri în Unirii (surse)

Părinţii clujeni vor protesta împotriva clasei 0, miercuri în Unirii (surse)
Clasa pregătitoare, o premieră pentru sistemul de învăţământ românesc, a adus, ca orice lucru nou, şi o serie de discuţii pro sau contra. Părinţii clujeni plănuiesc să iasă miercuri, 7 martie, în stradă să protesteze împotriva ordinului Ministerului Educaţiei.

"Suntem mai mulţi părinţi care ne-am hotărât să ieşim miercuri în stradă. Suntem nemulţumiţi de prevederile pe care le presupune înscrierea în clasa pregătitoare, metodologia impusă. Alături de noi vor fi şi părinţii copiilor de clasa I. O să fie o manifestaţie paşnică,  nu urlăm, nu scandăm, o să venim cu copiii şi poate aşa o să sensibilizăm pe cineva cu problema noastră", a declarat pentru ziuadecj.ro un părinte care doreşte să rămână anonim.

Protestul va avea loc miercuri, 7 martie, de la ora 18, în Piaţa Unirii.

Citeşte mai multe despre înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I aici.

De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a respins, astăzi, o altă cerere formulată de 39 de părinţi de suspendare a ordinului Ministerului Educaţiei privind înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I, după ce miercuri a fost respinsă o solicitare similară, informează mediafax.ro

UPDATE: Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj a postat pe site-ul oficial oferta de locuri pentru clasa pregătitoare şi clasa I. Cele mai multe lcouri pentru clasa pregătitoare, cu predare în limba română sunt la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" Cluj-Napoca, unde sunt aşteptaţi să se înscrie 125 de copii. Vezi ataşamentul textului "Oferta de locuri pentru clasa pregătitoare/clasa I".

În scrierile încep luni, 5 martie.

 

Comenteaza