Parcul Central, neîncăpător duminică

Parcul Central, neîncăpător duminică
Vremea neobişnuit de frumoasă pentru această perioadă a anului i-a ademenit pe clujeni să îşi petreacă zilele de weekend în parc.
Aleile s-au dovedit neîncăpătoare, locurile de pe bănci au fost mereu la mare căutare şi o puzderie de prichindei au fost aduşi de părinţi şi bunici la plimbare în aer liber.

“De mult nu a mai fost o toamnă atât de frumoasă la noi, din anul în care a fost Revoluţia”, a spus Ştefan Berecz, în vârstă de 74 de ani. “Era frumos în parc şi acum 50 de ani. Curgeau pârâiaşe de-o parte şi de alta, erau multe flori şi un paznic cu banderolă roşie care avea grijă să nu sărutăm fete în parc şi aduna chiştoacele de ţigări cu un băţ care avea un cui la capăt”, şi-a amintit Berecz.

“Era frumos şi la Chios, a fost restaurantul nostru preferat, nu ştiu când s-a schimbat aşa”, adaugă Pall Ana. Duminică, parcul a fost animat de muzica unor artişti peruani şi adevărate cozi s-au format la vată de zahăr şi pop-corn. Mai puţini norocoşi au fost cei care ar fi vrut să se dea cu bărcuţele pe lac, pentru că serviciul nu a fost disponibil ieri.

Comenteaza