Parchetul General va ataca vineri la tribunal OUG privind modificarea codurilor penale.

Parchetul General va ataca vineri la tribunal OUG privind modificarea codurilor penale.
Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, vineri, înaintea şedinţei CSM, că în cursul zilei va ataca la instanţă Ordonanţa de Urgenţă prin care sunt modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

"În cursul zilei de astăzi vom ataca la instanţa ordonanţa de urgenţă", a declarat Lazăr înainte de a intra la sedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.

"Modificările care se vor aduce Codurilor penale nu pot fi discreţionare. Ele ar trebui să fie rezultatul unei viziuni unitare a unui corp de jurişti de elită, iar România are jurişti reputaţi", a precizat ulterior Augustin Lazăr, într-o declaraţie pentru Agerpres.

Adoptarea acestei ordonaţe a făcut ca atât CSM, cât şi preşedintele Klaus Iohannis au sesizat Curtea Constituţională în privinţa conflictului constituţional dintre puterea executivă şi cea judecătorească.

De asemenea, un procuror DNA a cerut joi Tribunalului Militar Bucureşti sesizarea CCR cu o excepţie de neconstituţionalitate în legătură cu Ordonanţa de modificare a Codurilor penale, a scris joi Agerpres, citând surse judiciare.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, va ataca şi el vineri la CCR ordonanţa respectivă, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate situaţiei.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi că Guvernul nu renunţă la ordonanţa de modificare a codurilor penale, iar Liviu Dragnea a spus că PSD susţine Executivul în continuare în această privinţă.

 

Comenteaza