Paradă militară spectaculoasă în centrul Clujului. Retragerea cu torțe s-a anulat

Paradă militară spectaculoasă în centrul Clujului. Retragerea cu torțe s-a anulat
Tradiționala paradă militară care se derulează de Ziua Națională a României a adunat mii de clujeni în centrul orașului.

Aceasta a avut loc pe traseul Bd. Eroilor - Piața Avram Iancu, a grupat militari, polițiști, pompieri, sanitari, forțe speciale și a început în jurul orei 13:00. Printre oficialii prezenți s-au numărat primarul Emil Boc, prefectul Gheorghe Vușcan, înaltpreasfinţitul Andrei, mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, sau Florentin Crihălmeanu, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

În 1 decembrie, imnul național “Deșteaptă-te, române!” a răsunat din Turnul Primăriei, la ora 12:00, acesta fiind repetat în cursul zile la mai multe ore  fixe.  

Manifestările de 1 decembrie au început la ora 12:00, cu slujba religioasă care a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. La 12:30 s-a desfășurat o ceremonie militară de depuneri de coroane și de jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu, din piața cu același nume.

La ora 14:00, la Opera Română a început spectacolul dedicat Zilei Naționale, „Copiii sărbătoresc Marea Unire“. Primăria a pregătit pentru a doua parte a zilei o serie de evenimente pentru toți clujenii. 1 decembrie a marcat în același timp deschiderea Târgului de Crăciun la Cluj-Napoca.

Spectacol folcloric, inaugurarea iluminatului festiv, concertele trupelor Holograf & DJ Project, foc de artificii sunt momentele principale ale zilei tuturor românilor. În acest an, în baza comunicării transmise de Divizia a 4-a Infanterie Gemina, ceremonialul retragerii cu torțe nu va mai avea loc.

Comenteaza