Papa Francisc, în direct cu echipajul de pe Stația Spațială Internațională. Ce i-au spus astronauții

Papa Francisc, în direct cu echipajul de pe Stația Spațială Internațională. Ce i-au spus astronauții
Papa Francisc s-a aflat, joi, timp de 20 de minute, în legătură directă cu cei șase astronauți de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), informează AFP.

Suveranul pontif a profitat de această ocazie pentru a-i întreba pe cei șase astronauți aflați în prezent pe ISS, trei americani, doi ruși și un italian, printre altele, care cred că este "locul omului în Univers'' după ce au petrecut un timp în spațiu.

Potrivit Agerpres, comandantul Randy Bresnik i-a răspuns suveranului pontif că pentru el cea mai mare bucurie este munca în cadrul laboratorului spațial, iar acest lucru îl poate face ''să privească creația lui Dumnezeu, într-o anumită măsură, din această perspectivă".

Cosmonautul rus Alexander Misurkin a declarat că a citit în spațiu ''Micul prinț'', romanul scriitorului francez Antoine de Saint-Exupéry, și a fost impresionat de perspectiva asupra iubirii a copilului. ''Dragostea este forța care îți dă putere să-ți dai viața pentru altcineva'', a spus acesta, informează The Independent.

Papa a lăudat răspunsul lui Misurkin spunând: ''Este evident că ați înțeles mesajul pe care l-a explicat într-o manieră atât de poetică Saint-Exupéry și că voi, rușii, aveți (acest lucru) în sânge, în tradițiile voastre umaniste și religioase''.

Astronautul Randy Bresnik i-a mai spus Papei că de pe ISS ''vedem pace și liniște (...) nu sunt granițe, conflicte, doar pace'', un lucru ce face pe oricine ''să realizeze cât de fragilă este existența noastră'', a adăugat Bresnik, conform DPA.

Papa Francisc a devenit astfel al doilea papă din istorie care dialoghează cu astronauții aflați pe orbita Pământului, după ce și fostul papă Benedict al XVI-lea a purtat o conversație în direct cu astronauții de pe ISS, în 2011.

Convorbirea a fost transmisă în direct de NASA și de Vatican.

Comenteaza