News alert Panică la Aeroportul Cluj! Bagaj plin cu muniție descoperit la cală

Panică la Aeroportul Cluj! Bagaj plin cu muniție descoperit la cală

Autorităţile din cadrul Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca au găsit ascunse, într-un bagaj de cală, 152 de cartuşe de calibru 22 mm şi 38 mm. Bagajul este al unui bărbat din Cluj-Napoca, având cetăţenie, română şi americană, care se întorcea din Statele Unite.

Poliţia de Frontieră a anunţat, miercuri, că în 31 octombrie, în jurul orei 11.30, în urma controlului de securitate efectuat asupra unui bagaj de cală de către echipa alcătuită din poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Aeroport Cluj-Napoca, specialiştii antitero ai SRI, reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor şi ai societăţii de handeling sosit din direcţia Frankfurt, s-au descoperit 150 de cartuşe calibru 22 de mm, disimulate printre haine, în trei cutii de carton şi două cartuşe calibru 38 de mm, ascunse în mânerul genţii.

”În cadrul primelor verificări efectuate, s-a stabilit faptul că bagajul, care a ajuns din SUA pe Aeroportul din Cluj Napoca via Frankfurt, cu o zi întârziere, aparţine unui cetăţean din Cluj-Napoca, cu dublă cetăţenie româno-americană, care venea din Statele Unite ale Americii”, a arătat sursa citată.

Cele 152 de cartuşe au fost ridicate pentru cercetări, de către poliţişti din cadrul IPJ Cluj - Serviciul Arme, Explozibili, Substanţe Periculoase.

În acest caz, se fac cercetări de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

Comenteaza