Operator aerian nou şi o nouă cursă pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”

Operator aerian nou şi o nouă cursă pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”
Ziua de luni, 1 august, a marcat intrarea unui nou operator aerian important pe aerogara clujeană. Atlasglobal a inaugurat o nouă cursă aeriană Cluj-Napoca – Istanbul.

Fix la ora 11:30 aeronava Airbus 320 a companiei Atlasglobal venind de la Istanbul şi-a pus roţile pe pista aeroportului clujean. Deşi numărul pasagerilor nu a fost mai mare de 20-25, iar, în ultima vreme, Turcia a devenit o destinaţie deloc atractivă, chiar riscantă, directorul Atlasglobal pentru Europa de est, Orhan Sancar, este optimist în privinţa succesului acestei curse, motiv pentru care, după ce în cursul lunii august vor exista câte două curse dus-întors pe săptămână, el a anunţat că, începând din septembrie, cursele Cluj - Istanbul şi retur vor fi zilnice.

„Dacă am fi anulat zborul am fi dat satisfacție terorismului. Trebuie ca împotriva terorismului să zburăm împreună și să fim solidari. Destinația Istanbul este la fel de sigură ca orice altă metropolă", a afirmat reprezentantul Atlasglobal. El a mai precizat că punctul terminus din Istanbul va fi aeroportul Ataturk, care a fost ţinta unui recent atentat terorist.

La eveniment au participat consulul onorific al Turciei la Cluj-Napoca, Andrei Vita, vicepreşedintele consiliului judeţean Vakar Istvan şi directorul aeroportului clujean David Ciceo. Acesta a anunţat noi recorduri înregistrate zilele trecute de aerogara clujeană. „Vineri, aeroportul a avut un record de pasageri 8.200 de pasageri într-o zi, record a fost şi săptămâna trecută 49.000 de pasageri, cât avea aeroportul în tot anul 1997", a spus Ciceo.

 

Comenteaza