Şoferii şi drumarii cer parcare în Băişoara

Şoferii şi drumarii cer parcare în Băişoara
Şoferii şi drumarii se plâng că în Băişoara, odată cu venirea iernii, circulaţia e strangulată de maşinile parcate pe şosea.

Andra-Daria SZASZ

andra.szasz@ziuadecj.ro

Primăria Băişoara susţine că s-ar putea realiza o parcare generoasă în zonă pe terenurile composesoratului. Principala staţiune turistică pe timp de iarnă din judeţ devine iad pentru şoferi după primele ninsori.

"Cum se prinde puţin zăpada, oamenii urcă în staţiune de joi şi coboară toţi, deodată, duminică. Se formează cozi interminabile pentru că şoferii parchează pe marginea drumului. Nici măcar utilajele de deszăpezire nu pot să-şi facă treaba din cauza asta. De aceea cred că în zonă s-ar impune crearea unei parcări. Nimeni nu merge pe jos în staţiune", au arătat sursele ZIUA de CLUJ.

Ideea creării unei parcări în staţiune ar fi binevenită şi de către drumari, pentru că utilajele de deszăpezire nu pot să intervină din cauza maşinilor parcate pe şoseaua lată de 7 metri. "În Muntele Băişorii staţiune trebuiesc create mai multe parcări, nu doar una pentru că, la ora actuală se parchează pe marginea drumului, iar în perioada de iarnă când trebuie să intervenim cu utilaje specifice pentru curăţirea zăpezii, ne încurcă foarte mult. Ar trebui create parcări atât în zona cabanei militare, în zona cabanei turistice cât şi sus la Buscat, la pârtia nouă. Peste tot ar trebui realizate mai multe parcări", a arătat, pentru ZIUA de CLUJ, şeful Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene (RADJ) Liviu Bota.

La rândul lor, reprezentanţii primăriei din Băişoara au arătat că în localitate există o singură parcare de 90 de maşini. "Lipsa parcărilor e, într-adevăr, o problemă. Avem parcarea de lângă Onix, însă nu avem terenuri pe care să facem o altă parcare. La pârtie sunt 42 de hectare, dar nu se poate realiza o parcare, pentru că asta ar însemna să tăiem pădurea. Nu pot. Eventual, doar pe terenurile composesoratului", a explicat primarul din Băişoara, Minodora Luca.

Reprezentanţii composesoratului din localitate susţin că ar fi dispuşi să concesioneze terenuri mai mari de 2.000 de metri, dar chiar şi cu o suprafaţă mai mare. „Noi am mai închiriat la persoane fizice terenuri, însă asta trebuie decis în adunare generală. Şi Primăria ar putea să plătească o chirie pe an şi să amenajeze o parcare, chiar dacă nu în faţa cabanei militare, pe drum în sus", a explicat reprezentantul composesoratului din Băişoara, Maria Cirebea.

Pentru pârtia nouă, composesoratul primeşte 10.000 de euro pe an. Pentru persoanele fizice composesoratul a stabilit o taxă de 0,3 euro pentru un metru pătrat.

 

Comenteaza