Şoferii nu se dezmint: neregulile în trafic, în continuare cele mai frecvente

Şoferii nu se dezmint: neregulile în trafic, în continuare cele mai frecvente
Şoferii clujeni nu se dezmint: de fiecare dată când se desfăşoară o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor şi abaterilor de tot felul, neregulile descoperite în trafic predomină.

Ultima razie a poliţiştilor, desfăşurată pe raza întregului judeţ cu scopul de a combate infracţionalitatea stradală, comerţul ilicit, abaterile rutiere şi transportul ilegal de mărfuri, a confirmat acest fapt.

Astfel, pe raza municipiului Dej şi a comunelor din zonă poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 59 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 13.500 de lei. Totodată au fost distribuite circa 150 de pliante cu conţinut preventiv privind modificările aduse legislaţiei rutiere prin H.G. 11/2015.

"Cele mai multe abateri au fost constatate la regimul rutier, fiind controlaţi în trafic peste 170 de conducători auto. Pentru diferite defecţiuni tehnice, au fost retrase cinci certificate de înmatriculare", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

De asemenea, în municipiul Cluj-Napoca au fost aplicate peste 100 de sancţiuni contravenţionale pentru abaterile rutiere constatate şi au fost reţinute 23 de permise de conducere.

Totodată, poliţiştii au constatat două infracţiuni rutiere, doi bărbaţi fiind depistaţi conducând autovehicule pe raza cartierului Someşeni deşi nu posedau permis de conducere. Mai mult, unul dintre autovehicule era neînmatriculat.

La rândul lor, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au acţionat pe raza comunelor arondate pentru reducerea riscului rutier, verificarea legalităţii transporturilor rutiere de marfă şi persoane. În urma acţiunii, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 5.000 de lei. Poliţiştii au verificat 65 de autovehicule şi au reţinut un permis de conducere pentru depăşire neregulamentară.

Comenteaza