Şoferii care nu îşi plătesc amenzile ar putea rămâne fără permis VIDEO

Şoferii care nu îşi plătesc amenzile ar putea rămâne fără permis VIDEO
Ministerul de Interne intenţionează să modifice codul rutier astefel incat cei care nu îşi achită în termen de trei luni amenzile de circulaţie să aibă automat permisul de conducere suspendat. Modificarea îi nemulţumeşte pe şoferi, care spun că o astfel de prevedere este... aberantă.

Pe pagina de internet a Ministerului de Interne a fost pus în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea codului rutier. Printre prevederile proiectului se numără şi posibilitatea suspendării permisului de conducere pentru şoferii care nu îşi achită amenzile primite.

PLĂTEŞTI SAU PIERZI PERMISUL
SURSA: Proiect de Ordonanţă de Urgenţă

Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule intervine de drept în situaţia în care conducătorul de autovehicul sau tramvai sau, după caz, proprietarul vehiculului ori deţinătorul mandatat nu face dovada achitării amenzii contravenţionale aplicate ca urmare a nerespectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, în termen de 90 de zile de la data comunicării procesului verbal.

Suspendarea permisului încetează în momentul în care şoferii fac dovada faptului că şi-au achitat amenzile primite. Prevederea nu este văzută cu ochi buni de conducătorii auto, care o consideră aberantă.

Numai în luna ianuarie a acestui an, poliţiştii clujeni au aplicat aproape 4.500 de amenzi pentru nerespectarea regulilor de circulaţie. Nimeni nu poate spune însă câte din acestea au fost achitate.

 

Comenteaza