Şofer român reţinut în Grecia, după ce a provocat un accident soldat cu 4 morţi şi cel puţin 20 răniţi

Şofer român reţinut în Grecia, după ce a provocat un accident soldat cu 4 morţi şi cel puţin 20 răniţi
Patru persoane au fost ucise şi cel puţin 20 rănite, duminică dimineaţă, în Grecia, într-un accident provocat de un şofer de tir român care a fost reţinut de poliţie, relatează Kathimerini în ediţia electronică.

Ministrul de Externe, Titus Corlţean, transmite sincere condoleanţe şi toată compasiunea familiilor victimelor accidentului rutier produs duminică în nordul Greciei, precum şi urări de sănătate celor care au suferit vătămări corporale.

Şoferul autocamionului implicat în accidentul din Grecia declară că a văzut semnalizările luminoase privind lucrările la carosabil, dar nu a putut opri din cauza unor posibile defecţiuni la sistemul de frânare, informează MAE, precizând că, din datele până la ora 19.00, nu sunt implicaţi alţi români

"Conform primelor declaraţii date de şoferul autocamionului în timpul audierilor, rezultă că acesta a văzut semnalizările luminoase care indicau restricţii de circulaţie cauzate de lucrările la carosabil, însă nu a putut opri vehiculul din cauza unor posibile defecţiuni la sistemul de frânare. Autorităţile judiciare elene vor efectua o nouă audiere mâine, 6 octombrie 2014, urmând a dispune măsurile legale ce se impun. Consulatul General al României la Salonic a continuat, la faţa locului, demersurile de obţinere a unor informaţii cu privire la existenţa şi a altor cetăţeni români implicaţi în accident. Informaţiile actualizate astăzi, 5 octombrie 2014, la orele 19.00, arată că nu au fost implicaţi şi alţi cetăţeni români în accident. Subliniem, încă o dată, faptul că cercetările inclusiv sub aspectul stabilirii identitãţii certe a persoanelor implicate în accident continuă, reprezentanţii oficiului consular român aflându-se la faţa locului", precizează MAE într-un comunicat remis Mediafax.

Consulul român a asistat la audierile efectuate de autorităţile elene, şoferul tirului beneficiind de asistenţa unui traducător de limba română, urmând să decidă asupra angajării unui avocat care să îl reprezinte în instanţă, adaugă ministerul.î

"Consulatul General al României la Salonic urmăreşte îndeaproape desfăşurarea evenimentelor şi rămâne în legătură permanentă atât cu cetăţeanul român, şoferul autocamionului, cât şi cu autorităţile elene competente cu gestionarea cazului", se mai arată în comunicat.

Preşedintele a transmis, duminică, un mesaj familiilor cetăţenilor care şi-au pierdut viaţa, precum şi persoanelor rănite în accidentul rutier petrecut în apropierea oraşului Salonic din Grecia, potrivit Preşedinţiei.

"Îmi exprim profunda îndurerare faţă de tragicul accident petrecut duminică, 5 octombrie a.c., în apropierea oraşului Salonic. Doresc să transmit sincere condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa şi să le doresc deplină însănătoşire persoanelor care au fost rănite", se arată în mesajul preşedintelui.

Un autocamion condus de un român a lovit mai multe autoturisme pe o autostradă în apropiere de Salonic, iar 4 persoane din autoturismele lovite au decedat, 4 sunt rănite grav şi 20 sunt rănite uşor, informează MAE, precizând că "nu rezultă, încă" decesul sau rănirea vreunui român.

Comenteaza