ŞOC LA CLUJ. Tişe: Nokia a decis să închidă fabrica din Jucu încă din februarie VIDEO

ŞOC LA CLUJ. Tişe: Nokia a decis să închidă fabrica din Jucu încă din februarie  VIDEO
Decizia companiei Nokia de a închide fabrica din Jucu a fost luată încă din februarie, dar numai acum a fost făcută publică, a dezvăluit preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe.

"Decizia Nokia a fost luată încă din februarie, dar acum ei s-au decis să facă informaţia publică. Singurul motiv pentru care pleacă e faptul că vor avea furnizorii mai aproape", a declarat Tişe astăzi, cu referire la faptul că furnizorii cu sediile în India, China şi Coreea de Sud aveau dificultăţi în a transporta materia primă la Cluj.

„Este o decizie strict economică. Nu au acceptat niciun fel de negociere, nici cu cei de la Ministerul Finanţelor Publice. Tot ce s-a putut negocia cu ei a fost ca până în decembrie contractele celor 1.200 de muncitori să rămână ferme, urmând ca în perioada februarie-martie salariile compensatorii să fie negociate cu sindicaliştii", a spus preşedintele CJ.

Acesta a adăugat că negociază cu reprezentanţii Nokia ca aceştia să nu distrugă halele din parcul industrial Tetarom III, unde funcţionează fabrica, pe un teren de 30 ha, şi că acestea ar putea fi închiriate altor companii. Nokia a primit 90 ha de teren în Tetarom III, dintre care pe 30 ha funcţionează fabrica, iar în rest urmau să fie ridicate halele furnizorilor.

Comenteaza