Obiectivele turistice ale Clujului, promovate la Bucureşti într-un târg cu 22 de ţări FOTO

Obiectivele turistice ale Clujului, promovate la Bucureşti într-un târg cu 22 de ţări FOTO
Castelul Banffy din Răscruci, biserica din Feleacu sau cea din Vad, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei sau Cetatea de la Bologa sunt promovate la Târgul de Turism al României, la standul Consiliului Judeţean Cluj.

Târgul are loc de azi până în 18 martie în cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti şi a reunit 200 de autorităţi locale, judeţene şi regionale din 25 de ţări. Judeţul Cluj participă cu un stand organizat în cadrul proiectului "Clujul - peisaj cultural", stand în cadrul căruia sunt prezentate cele mai ilustrative obiective turistice ale judeţului Cluj. Astfel, cele mai reprezentative obiective cultural-artistice ale judeţului Cluj, care vor fi promovate vizitatorilor acestui important târg de turism autohton, sunt Domeniul de la Ciucea, Cetatea din Bologa, Castelul Banffy din Răscruci, Castelul roman Potaissa, Biserica din localitatea Feleacu, Biserica din localitatea Vad, Biserica Reformată Calvină din Mănăstireni, Biserica de Lemn din Nicula, Biserica Reformată Calvină din comuna Sic, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei - Colecţia de Istorie a Farmaciei.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, spune în acest context că a semnat contractul de finanţare pentru realizarea unui centru naţional de informare turistică care va fi amenajat în clădirea Muzeului Etnografic din centrul oraşului, o investiţie de peste o jumătate de milion de de lei, bani europeni.

Comenteaza