O trupă de liceeni, condusă de un profesor de română, ia marele premiu la festivalul naţional de artă dramatică din Sebeş

O trupă de liceeni, condusă de un profesor de română, ia marele premiu la festivalul naţional de artă dramatică din Sebeş
Piesa de teatru care a fost pusă în scenă în avanpremieră într-un cinematograf, săptămâna trecută la Cluj, a câştigat premiul I la festivalul naţional de artă dramatică de la Sebeş.

Trupa "Audienţă Generală", cea care a montat spectacolul premiat "Revelion cu scântei sau istoria comunismului povestită de Toma Caragiu", este compusă doar din liceeni, iar coordonatorul acestea, Adrian Mureşan, este profesor de limba română. Acesta din urmă semnează şi scenariul şi regia piesei, după texte de Dan Mihăescu, Octavian Sava, Grigore Pop şi după filmul "Actorul şi sălbaticii", în regia lui Manole Marcus.

Premiul de la Sebeş a fost acordat de preşedintele juriului, cunoscuta actriţă Rodica Popescu-Bitănescu.

"Revelion cu scântei sau istoria comunismului povestită de Toma Caragiu" a fost pus în scenă pentru prima dată săptămâna trecută, în cinematograful Mărăşti, în faţa unei audienţe de doar aproximativ 30 de persoane, mai puţin de un sfert din capacitatea sălii.

Comenteaza