O tânără de 16 ani a murit la spitalul din Cluj după ce a făcut stop cardiac la ora de sport VIDEO

O tânără de 16 ani a murit la spitalul din Cluj după ce a făcut stop cardiac la ora de sport VIDEO
O tânără de doar 16 ani din localitatea sălăjeană Jibou a murit noaptea trecută pe patul de spital în Cluj-Napoca, după ce a suferit un stop cardio-respirator pe terenul de sport, la ora de educaţie fizică, ieri.

Tânăra de doar 16 ani, Marinela, a ajuns aseară la Unitatea de Primire a Urgenţelor Cluj, iar apoi transferată de urgenţă la Terapie Intensivă. "A fost intubată, ventilată şi în cursul nopţii a decedat", a spus managerul spitalului judeţean, Cristiana Ciortea.

Ea a adăugat că acest caz a fost preluat de Institutul de Medicină Legală - "Decesul sub 24 de ore e caz medical prin definiţie", a explicat ea. Întrebată dacă decesul tinerei ar putea avea o legătură cu temperaturile ridicate de afară, având în vedere că de ieri a fost instituit cod galben de caniculă în toată ţara iar tânăra se afla ieri pe terenul de sport când a suferit stopul cardio-respirator, Ciortea s-a arătat sceptică. "Nu cred că are legătură cu temperatura de afară. Trebuie să fi avut ceva organic pentru că o stare atât de gravă şi de acută nu se poate manifesta altfel", a spus ea. "Sunt cazuri în care se întâmplă ceva subit şi se ajunge în condiţia aceasta fără ca neapărat înainte să fi avut o condiţie cronică. Se poate foarte bine întâmpla şi absolut fulgerător. De exemplu, un anevrism cerebral când se rupe e ca infarctul, se întâmplă pe loc, şi poate duce la deces". Tânăra a participat anii trecuţi la mai multe competiţii de atletism, fără ca efortul fizic să-i fi cauzat probleme.

UPDATE Directorul Institutului de Medicină Legală, Costel Siserman, spune că a preluat cazul, dar aşteaptă o directivă din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj. "Am anunţat cazul la IPJ Sălaj, asta e procedura. Ei trebuie să facă cercetări şi abia apoi ne putem ocupa de caz, după ce ne vor cere asta", a spus el.

UPDATE 2 Plecaţi la muncă în Italia, părinţii tinerei decedate au venit noaptea trecută de urgenţă cu avionul la Cluj. Tânăra locuia împreună cu sora sa şi bunicii.

UPDATE 3 Cauza decesului este infarctul miocardic, a stabilit autopsia efectuată la IML Cluj

Comenteaza