O producţie şi o coproducţie românească, premiate la Festivalul de la Cottbus

O producţie şi o coproducţie românească, premiate la  Festivalul de la Cottbus
O coproducţie româno-poloneză şi un scurt metraj românesc au fost premiate la Festivalul Intenaţional de Film Est-European de la Cottubus.

Coproducţia româno-poloneză Crulic a obţinut menţiunea specială a juriului internaţional, acordată regizoarei Anca Damian şi premiul acordat de către juriul ecumenic pentru modul inovativ prin care li se acordă dreptul la replică celor trecuţi în nefiinţă.

Filmul se remarcă prin opţiunea regizoarei de a relata o poveste bazată pe fapte reale cu ajutorul unor tehnici de animaţie diversificate. Povestea se centerază în jurul lui Claudiu Crulic, emigrat în Polonia în anul 2008. Personajul ajunge nevinovat în închisoare şi intră din protest în greva foamei.

La competiţia de scurtmetraj, dintre producţiile roâneşti0 a fost premiat filmul Aşteptând zorile, în regia lui Mihai Şofronea. Scurtmetrajul spune povestea unui cuplu în prag de ruptură. Ana îl iubeşte pe Radu, dar s-a îndrăgostit de altcineva. Cele două personaje sunt interpretate de actorii Elena Popa şi Adrian Văncică. Imaginea este semnată Toni Cartu, scenografia Cezara Armasu, montajul Doina Zavadschi şi sunetul Marius Obretin.

Comenteaza