O nouă metodă de înşelătorie, în pragul Crăciunului. Atenţie la "colindătorii" hoţi

O nouă metodă de înşelătorie, în pragul Crăciunului.  Atenţie la "colindătorii" hoţi

O femeie de 87 de ani a fost victima unor aşa-zişi "colindători", care, ajunşi în casa bătrânei, i-au furat o sumă de bani.

În seara zilei de 16 decembrie 2019, un bărbat din comuna Rădești, judeţul Alba a reclamat la Secția 3 Poliție Rurală Aiud faptul că mama sa, o femeie în vârstă de 87 de ani, a fost victima unei infracțiuni de furt.

Se pare că, în după amiaza zilei de 16 decembrie, un bărbat a pătruns în locuința femeii, sub pretextul colindei, doar că, observând unde își tine femeia banii și profitând de vârsta înaintată a acesteia, ar sustras suma de 450 de lei, care era păstrată într-un dulap din bucătărie.

Polițiștii au reconstituit traseul hoţului şi, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Transporturi Alba și ai Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj, bărbatul a fost depistat în gara din Cluj-Napoca.

Asupra sa a fost găsită suma de bani furată de la femeie, care a fost recuperată și urmează să fie predată victimei. Față de bărbatul bănuit de furt, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Cu acest prilej, polițiștii amintesc cetățenilor faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă, răufăcătorii pot profita de buna credinţă a oamenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţe.

Comenteaza