O nouă duminică de proteste la Cluj. Dragnea și Tăriceanu, luați în colimator

O nouă duminică de proteste la Cluj. Dragnea și Tăriceanu, luați în colimator
Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Timișoara și București sunt principalele orașe din țară în care oamenii se adună duminică seara pentru a protesta împotriva guvernului.

Noi proteste antiguvernamentale au fost anunţate pe rețeaua de socializare Facebook în Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Arad, sub sloganul „Stop joc. În democraţie, hoţii stau la puşcărie“. În capitală, protestatarii vor merge în marş spre Parlament, iar în faţa Prefecturii din Braşov manifestanţii vor să scrie „#rezist“ din lumini colorate în roşu, galben şi albastru.

Participanții cer demisia Guvernului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Protestul din București este programat să înceapă la ora 18:00, iar manifestanţii se vor întâlni în Piaţa Victoriei, urmând să plece în marş spre Palatul Parlamentului.
 
În faţa Prefecturii Braşov, oamenii vor scrie „#rezist“ din lumini roşii, galbene şi albastre. Proteste asemănătoare sunt anunţate în Cluj-Napoca, Timişoara şi Arad. Ordonanța de urgență nr. 13 revine pe filieră parlamentară, susțin organizatorii. „Corupţii trebuie să stea la puşcărie, iar dacă nu au condiţii, condiţiile trebuie făcute pentru toţi oamenii care stau în puşcărie“.
 
Ei sunt de părere că „România va intra în faliment“ din cauza deciziei ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, de a dubla salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar şi din cauza adoptării OUG nr. 9/2017, care dă dreptul instituţiilor de a cheltui bani chiar dacă au depăşit bugetul. Ordonanţa a trecut de Senat.
 
Respingerea în Senat a OUG nr. 79 privind depolitizarea managementului din spitale care se discută în Camera Deputaţilor şi posibila anulare a OUG nr. 51/2016 privind contravenţiile silvice sunt alte motive pentru care manifestanţii vor ieşi în stradă. 

Comenteaza