O nouă deplasare a stației mobile de la Evidența populației. În ce comună clujeană ajunge

O nouă deplasare a stației mobile de la Evidența populației. În ce comună clujeană ajunge

O echipă de funcționari ai Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj, instituție publică de interes județean aflată sub autoritatea Consiliului Județean, se va deplasa joi, începând cu ora 09.30, în localitatea Pălatca.

Aceștia se vor deplasa cu stația mobilă, în vederea preluării documentelor și fotografiei pentru întocmirea cărților de identitate, urmare a modificărilor survenite odată cu aprobarea Nomenclatorului stradal al comunei Pălatca.

În acest context, cetățenii de pe raza comunei care au cărțile de identitate expirate sau care urmează să expire în următoarele 180 de zile, tinerii care împlinesc vârsta de 14 ani, precum și persoanele aflate în alte situații care impun eliberarea unui nou act de identitate și cei care solicită viză de reședință sunt invitați să se prezinte cu toate documentele necesare eliberării cărții de identitate la sediul Primăriei Pălatca.

Pentru desfășurarea în bune condiții a activităților ce se impun în această etapă, premergătoare întocmirii cărții de identitate, respectiv de preluare a imaginilor, cererilor și documentelor necesare, funcționarii Direcției Județene de Evidență a Persoanelor beneficiază de sprijinul angajaților din cadrul Primăriei Pălatca, precum și de colaborarea organelor de poliție locale.

Amintim, pe această cale faptul că, în perioada 3 ianuarie - 16 mai a.c. au avut loc 14 acțiuni cu stația mobilă ale DJEP, la solicitarea primăriilor din județul Cluj.

Printre beneficiarii acestor acțiuni sunt locuitorii comunelor Cămărașu, Gilău, Feleacu, Luna, Tritenii de Jos și Viișoara, fiind deserviți un număr total de 900 persoane, dintre care 532 au depus cerere pentru eliberarea unui nou act de identitate în urma modificărilor survenite odată cu aprobarea Nomenclatorului stradal al comunelor.

A doua cea mai des întâlnită situație pentru schimbarea actului de identitate a fost cea de expirare, 155 dintre solicitanți aflându-se în această situație. A treia cea mai des întâlnită situație pentru care cetățenii au depus documentele în vederea schimbării cărților de identitate a fost schimbarea domiciliului, fiind înregistrate în acest sens 99 de cereri.

Comenteaza