O formație internațională va concerta la Cluj în noaptea dintre ani VIDEO

O formație internațională va concerta la Cluj în noaptea dintre ani VIDEO
Federația SHARE a dezvăluit joi seara câteva momente cheie care vor avea loc în anul 2015, când Cluj-Napoca își va exercita titlul de Capitală Europeană a Tineretului.

Prima variantă a programului de anul viitor a Cluj Capitlă Europeană a Tineretului, precum și o serie de proiecte importante pentru sectorul de tineret şi pentru comunitatea clujeană, care vor avea loc în în 2015 au fost făcute publice joi seara.

Anul 2015 va începe în forță chiar din noaptea de Revelion când în Piața Unirii va concerta, la cumpăna dintre ani, formația daneză de indie pop, The Asteroids Galaxy Tour. Danezii îmbină stilurile pop, psychedelic pop, acid jazz și indie pop și activează în industria muzicală din 2007 încoace. Formația este compusă din solistul vocal Mette Lindberg și producătorul și compozitorul Lars Iversenvca, Mikkel Balster Dorig (chitară), Simon Littauer (clape) și Rasmus Littauer (tobe).

Un alt moment așteptat al anului va fi un festival de proporții care va avea loc între 31 iulie și 2 august, numele care vor concerta urmând să fie anunțate tot în noaptea de Revelion, în Piața Unirii.

De asemenea, tinerii vor avea parte și de evenimente de anvergură care se vor desfășura pentru prima dată la Cluj, cum ar fi DreamHack (cea mai mare competiție de sporturi electronice la nivel mondial), întâlnirea bordului Uniunii Europene a Studenților, întâlnirea națională a organizației internaționale pentru migrație, întâlnirea internațională a comunității rome, forumul tinerilor delegați la ONU și multe altele.

În plus, evenimente deja consacrate care se desfășoară în Cluj, ca TIFF, Zilele Clujului, Jazz in the Park, TiMAF și Zilele Culturale Maghiare, vor veni cu ediții speciale pentru tineret în 2015.

Comenteaza