O fetiţă de patru ani a murit la Cluj, pe masa de operaţie VIDEO

O fetiţă de patru ani a murit la Cluj, pe masa de operaţie VIDEO
O fetiţă de numai patru ani a murit la Spitalul de Copii Cluj, din cauza unui hematom la picior care i-a cauzat un şoc septic. Medicii au încercat să îi dreneze hematomul, însă fata a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvată.

(UPDATE - click pe fotografie pentru imagini video)

O fetiţă în vârstă de patru ani a fost adusă ieri la Spitalul de Copii din Cluj, după ce a fost plimbată prin două spitale din Bistriţa-Năsăud. Conform medicilor, fata prezenta un hematom la gamba stângă, care a degenerat în şoc septic. Medicii au dus-o direct în sala de operaţii, încercând să îi dreneze hematomul.

Conform medicului Călin Lazăr, directorul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, fetei i-au fost afectate însă organele vitale şi a intrat în stop cardio-respirator. Doctorii au încercat să o resusciteze, însă fără succes. Intervenţia a durat două ore.

UPDATE Familia fetiţei este din localitatea Valea Someșului, judeţul Bistriţa Năsăud. Conform acestora, în perioada sărbătorilor de iarnă, micuța ar fi alunecat pe gheață și a căzut, lovindu-se la un picior. Părinții au dus-o, în data de 10 ianuarie, de urgență la spitalul din Bistrița, dar medicii au spus că nu are nimic grav şi au trimis-o acasă.

"A fost preluată de serviciile noastre, consultată de un medic ortoped şi i s-a pus diagnosticul de entorsă de gleznă. I s-a dat un tratament şi s-a trimis fetiţa la spitalul din Năsăud", a spus Mircea Gelu Buta, manager Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Fetiţa avea dureri mari în zilele ce au urmat, fapt pentru care părinţii au dus-o la spitalul din Năsăud, unde medicii i-au pus piciorul în ghips.

UPDATE: La Spitalul Orășenesc "Dr. George Trifon" din Năsăud, fetița de 4 ani a fost consultată de medicul ortoped de gardă Ovidiu Rusu, cel care lucrează şi la Spitalul Municipal Dej.

Acesta susține că managerul spitalului din Năsăud, medicul radiolog George Adrian, l-a rugat să își spună părerea, iar el i-ar fi spus doar că vede o umflătura și atât. De asemenea Rusu a explicat că nu a observat vreo rană deschisă care să poată duce la septicemie.

La rândul lui, medicul George Adrian susţine că i-ar fi sfătuit pe părinţii copilei să o ducă la un specialist la Bistriţa.

"A venit la mine la radiologie. Unde i s-a făcut un film, prin care s-a pus în evidenţă o entorsă şi o luxaţie astragalo-calcaneeană, motiv pentru care am indicat să fie trimisă la un serviciu de ortopedie judeţean, întrucât noi nu avem ortoped", a spus George Adrian.

A doua zi, părinţii au revenit cu fata la spital unde i s-a pus un ghips, deşi medicul ortoped din Dej, care vine o dată pe lună la Năsăud, nu era prezent.

"Astăzi am aflat că a revenit la spital vineri după-masă, când i s-ar fi pus totuşi o atelă gipsată", mai spune George Adrian.

UPDATE: Pentru că starea copilei nu se ameliora şi piciorul s-a umflat, a fost adusă ieri la Spitalul de Copii din Cluj unde a decedat pe masa de operaţie.

"Când a venit la noi era cu şoc septic. Avea o tumefiere la nivelul gambei stângi care s-a incizat şi s-a descoperit o colecţie purulentă la nivelul gambei. Când a venit era în insuficienţă respiratorie, a făcut stop respirator şi s-a intubat, dar după două ore a mai făcut un stop respirator şi nu a reacţionat la manevrele de resuscitare. Nu avea niciun ghips. E posibil să fi avut pus la Bistriţa, dar nu a avut niciun document medical care să dovedească acest lucru", a declarat Călin Lazăr, directorul medical al Spitalului de Urgenţă pentru Copii Cluj.

Trupul fetiției a fost dus în această dimineață la Institutul de Medicină Legală din Cluj-Napoca pentru efectuarea necropsiei. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a demarat o anchetă în acest caz.

"Poliţiştii de la Investigaţii Criminale s-au autosesizat şi în acest moment efectuează o serie de verificări pentru lămurirea împrejurărilor în care a survenit decesul minorei. În cauză a fost dispusă efectuarea unei necropsii de către medicii legişti. Cazul se află de asemenea în atenţia procurorului criminalist", a declarat Antonela Gorgan, purtător de cuvânt IPJ BN.

Părinţii fetei au refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii.

 

 

Comenteaza