O fată de 16 ani şi-a pus prietenii să-i bată fostul iubit, de 13 ani. Cei doi s-au cunoscut pe o reţea de socializare

O fată de 16 ani şi-a pus prietenii să-i bată fostul iubit, de 13 ani. Cei doi s-au cunoscut pe o reţea de socializare
„N-am mai vrut să mai "colaborez" cu ea, minţea prea mult,” declară, cu falca umflată, adolescentul.

Sebastian este un băiat în vârstă de 13 ani din comuna Cojocna. În urmă cu două luni acesta a cunoscut-o, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, pe Cristina, o tânără din Cluj-Napoca în vârstă de 16 ani.

Astfel, cei doi s-au împrietenit, iar fata a ajuns chiar să-l viziteze pe băiat, în câteva rânduri, la el acasă, în Cojocna. Însă sosirea vacanţei în loc să întărească prietenia lor a avut darul s-o distrugă,  şi încă la modul brutal, în seara zilei de vineri, 26 iunie. Totul a început într-un parc de pe strada Parâng, unde adolescenta - declară Sebastian - îl atrăsese printr-un telefon.

Acesta se afla de la începutul vacanţei la bunicii săi din Cluj-Napoca, care locuiesc pe strada Parâng din cartierul clujean Mănăştur, şi se hotărâse deja, iremediabil, s-o rupă cu Cristina.

"Minţea prea mult, aşa că i-am zis că nu mai funcţionează şi nu mai <colaborez> cu ea. Dar vinerea aceasta m-a sunat şi m-a chemat în parcul din vecini ca să stabilim în ce fel ne despărţim. Când colo, numa` m-am trezit în faţă cu şase prieteni ai săi, iar unul dintre ei mi-a zis doar atât: <Amu-ţi dau>, timp în care fata îi tot îndemna să mă bată", povesteşte, tulburat, adolescentul.

Văzând că sunt prea mulţi atacatori ca să le facă faţă, băiatul a ales fuga „sănătoasă", însă - după o goană de 200-300 de metri - urmăritorii au reuşit să-l prindă chiar în faţa scării blocului unde locuieşte bunica lui, datorită slabei „reacţii" a femeii.

„Până să apăs pe butonul de la interfon şi să-i deschid uşa de la intrare, în secundele acelea l-au prins şi l-au luat la bătaie. L-au dat cu capul de pereţi, l-au lovit cu picioarele şi cu pumnii şi deşi un vecin striga la ei bătăuşii tot nu se opreau din lovit", arată indignată bunica băiatului.

Bunica acestuia l-a dus pe nepot în apartament, l-a întins pe un pat, după care a anunţat degrabă poliţia şi salvarea. După numai câteva minute la domiciliul femeii ţi-au făcut apariţia poliţiştii, apoi ambulanţa, iar tânărul a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului de Copii Cluj-Napoca. Acolo, medicii i-au acordat primul ajutor şi i-au cusut rana. 

Tânărul spune că nu-i cunoaşte pe bătăuşii săi, dar a aflat că se numesc Alin şi Bogdan şi ar fi de vârsta Cristinei, fata care i-a „instigat" să-l bată. Medicii de la IML Cluj i-au eliberat lui Sebastian un certificat medico-legal în care îi recomandă acestuia 8-9 zile de îngrijiri medicale.

„De aici, mergem direct la poliţie să facem plângere împotriva celor doi tineri, fiindcă nu e deloc normal ce s-a întâmplat, nu ne aflăm în junglă", declară furioasă bunica băiatului, însoţită de Sebastian şi de mama acestuia, înainte de a părăsi cu toţii instituţia.

Comenteaza